מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעות קשב וריכוזגלית פנחס09/01/2008
שלום רב,
יש לי ילד בן 6 וחצי הוא תלמיד בכיתה א'
מאור מוכר בהתפתחות הילד שם הוא קיבל חיזוקים בפיזיוטרפיה ריפוי ועיסוק קלינאית תקשורת הכנה לכיתה א והיתה לו גננת שילוב.
כיום הוא בכיתה א' הוא השתלב יפה לכיתה גם מבחינת לימודים וגם מבחינת חברה.
הקושי של מאור יש לו הפרעות קשב שמיתבטא בניתוקים בחולמנות , וכל דבר הוא מבצע באיטיות/
זה בא לידי ביטוי גם שהוא עושה פעילות ספורטיבית תמיד צריך לגעת בו או לקרוא לו בשביל שיחזור לריכוז.
ביקרנו אצל רופא נורולוג והא מבחינתו בלי שום איבחון ( על ידי מכתב של שירות הפסיכולוג תצפית שנעשה על ידים וגם על ידי כל מיני השערות מכתבי סיכום של ריפוי ועיסוק נתן לי מרשם לרטלין.....
השאלה שאני שואלת כרגע איזה איבחון מתאים למאור ..
חשוב להדגיש במאור גם תוצפת על ידי פסיכולוגית בשירות הפסיכולוגי ושם היא אמרה שמאור בקצב הכיתה אבל יש לו הרבה הפרעות של קשב וזה גם בא לידי ביטוי בישיבה שהוא משתתח, שכל פעילות בכיתה הוא נתנתק מהמורה..
אני מאד רוצה לדעת אך אני יכולה לעזור למאור אזה איבחון צריך לעשות לו איבחון טובה? פסיכודידקטי או רק דידקטי? אני מאד מבולבלת ...
חשוב להדגיש שהשנה ביקשתי מורת שילוב הוא יצא כמה פעמים למפגש איתה המורה אמרה שהילד יודע לקרוא והוא בקצב הכיתה לכן אין צורך תמיד להוציא אותו מהכיתה אבל מידי פעם להוצאי אותו ולבדוק אם הוא עדיין בקצב הכיתה.
אני עובדת עצות ואני רוצה לדעת מה השלב הבא .. איזה איבחון אני צריכה לעשות לו בשביל לדעת באמת אם יש לו הפרעות קשב וגם אם כן מה הטיפול???
ואיזה איבחון לעשות
תודה רבה על העזרה
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות קשב...מה לעשות?
ד``ר עדי אדר12/01/2008שלום לך!
לא ברור לי למה את מבולבלת ולמה צריך לערוך לבנך אבחון?
מאור ילד חולמני, לומד בכיתה א' , הוא לומד בקצב הכיתה (אם כי לא ברור לי למה הוא מקבל שעות שילוב).
ברמת העיקרון ומבלי להתייחס לילד שלך יש מקום לבצע אבחון לילד אשר מגלה קשיים בתחום ההתנהגותי, הלימודי או המשפחתי. במקרים אלו האבחונים הבאים בחשבון הם דידקטי ואז מקובל לעשותו באמצע כיתה ב' ואפילו בסופה, אבחון פסיכו-דידקטי אם קיים מרכיב רגשי המפריע לתפקודו ואבחון של הפרעות קשב אם קיים חשד בכיוון זה.
לא כל הפרעת קשב מחייבת טיפול! רק אם מגיעים למסקנה כי תפקודו של הילד נפגם בצורה משמעותית יש מקום לבצע אבחון.
אין לי את כל הנתונים ואיני יכול כמובן, לחוות דעה על הצורך במתן ריטלין לבנך (רק בהתבסס על הנתונים שמסרת). עם זאת ובצורה זהירה הייתי מתנסח שלפחות על פי התאור שלך ניתן להמתין מספר חודשים לאור תפקודו התקין יחסית של מאור. במידה ותחול הרעה יש מקום לבצע אבחון מחודש.
לסיכום נושא זה – איני רוצה ואיני יכול לבקר את האבחון או את ההחלטה של רופא אחר להתחיל טיפול תרופת כאשר יתכן והנתונים מעט שונים ממה שדיווחת. אותי מנחה העקרון כי יש מקום לטפל בהפרעת קשב וריכוז רק במידה והיא מפריעה....
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?