מוכנות לכיתה א'

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מוכנות לכיתה א'
    פני
    09/01/2008

בני בן 5.5 (תאום) בשנה הבאה עולה לכיתה א'.
    בחודש הקרוב יבדק בבדיקת שמיעה, כי בעבר נותח ניתוח כפתורים והשנה שומע טלויזיה בקול גבוה מאוד.
    כמו כן, בחודש הבא יבדק ע"י רופא התפתחותי בהתפתחות הילד ומרפא ועיסוק.
    לאחרונה יש בי חשש כי נראה שאין לו מוכנות לכיתה א' ואני חוששת כי יהיה לו קשה מאוד לשבת בכיתה ולהבדיל מהגן ללמוד ולהיות קשוב רוב שעות היום בכיתה.
    החשש נובע מזה שאנחנו יושבים בבית כל יום על עבודות מגוונות.
    הוא מגיע בלי חשק וכאילו עושה כדי לסיים.
    כשהוא מגיע לחצי מדף עבודה שאני נותנת לו הוא אומר לי מחר ואין לי כוח.
    כשאני רוצה ללמוד אותו משהו, אפילו בשיחה הוא לא מגלה עניין וסקרנות ללמוד.
    רק עם זה משהו שהוא אוהב כמו למשל חיות, הוא יכול לשאול שאלות בסקרנות ולעמוד על זה לקבל תשובות.
    שיתוף הפעולה ביני לבין הגננת מעולה כי בני זקוק להמון עידוד, פירגון והעלאת הביטחון העצמי והוא מקבל זאת גם בגן וגם בבית.
    כנראה שבני גם זקוק לקלינאית תקשורת כי יש מילים שהוא לא הוגה אותן נכון.
    יש בי המון חשש מכיוון שאני רואה שהוא לא כל כך בשל ואילו ילדותי , מבחינת גיל הוא צריך לעלות לכיתה א' אבל יש לו אח תאום שהוא מבחינה לימודית הוא מעל לגילו ומבחינת מראה הוא גדול כך שאי אפשר לחשוב על האפשרות להשאיר בגלל מוכנות.
    איך עובדים איתו ולאן פונים איתו על מנת להביאו למוכנות.
    אודה לך על תשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מוכנות לכיתה א'

הוספת תגובה

• מוכנות לכיתה א'

ד``ר עדי אדר
    12/01/2008

אכן את מעלה דילמה לא פשוטה .
    מומלץ במצב זה לנסות להביא את הילד למוכנות מקסימלית ולא להגיע למצב שיהיה צורך לשאיר ושנה ובכך להנציח פער ברור בינו לבין אחיו. זאת כמובן במסגרת הסביר כי בסיכומו של דבר מידת הבשלות של הילד תקבע את יכולת השתלבותו במסגרת לימודית.
    כים יש מקום להתערבות רב מקצועית כולל חיזוק לימודי ורגשי, ריפוי בעיסוק, יתכן העשרה שפתית על מנת לאפשר לו לעלות לכיתה א'. יש לקחת בחשבון כי לעתים יש צורך לתת טיפול במסגרת פרטית ולא רק במסגרת מכון להתפתחות הילד וזאת על מנת לנסות ולהביאו במהירות וביעילות לרמת השגים סבירה.
    יש מקום, לפחות על פי הצורך גם לטיפול של פסיכולוגית לגיל הרך על מנת לאפשר לו כנה מיטבית לכיתה א'.
    יש מקום בהמשך והתיעצות עם הגורמים החינוכיים המתאימים אף לשקול, במידת הצורך, השמתו במסגרת תומכת (כיתה, קטנה, הסתכלותי, כיתה מקדמת וכדומה) על מנת לאפשר לו להמשיך לימודים במסגרת המקבילה לאחיו התאום.

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו