הפרעת קשב וריכוז או אפילפסיה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעת קשב וריכוז או אפילפסיה?
    רותי
    19/07/2011

שלום לכם

אני בת 45, ועברתי תאונת דרכים לפני כ-4 שנים, זעזוע מוח קל, דימום במוח. כתוצאה מהתאונה, הייתי בשיקום, של מרב"ע של המוח, ושיקום כללי לחלקים השונים. לצערי הרב יש לי בעיות קשות של קשב וריכוז ובעיות זיכרון.
    כעת אני נמצאת במכון שפיצר, שהוא סניף של מכון רקנאטי שבת"א, רק בצפון, מכון לשיקום נפגעי מוח, עובדת מאוד מאוד קשה לשקם את עצמי, המטפלים שאני עובדת איתם הבחינו שאני עם בעיות רציניות מאוד של קשב, ובעיות זיכרון, ומלבד זה אני פשוט מתנתקת.

נשלחתי לנוירולוג שישקול טיפול תרופתי, על מנת לעזור לי עם בעיות הקשב, והנוירולוג החליט לבדוק אם ההתנתקויות על רקע אפילפסיה. היה לי מאוד משונה. מה שהוא אומר.

אבל כשנכנסתי לקרוא על אפילפסיה, ראיתי אחד לאחד שאילו בדיוק ההתנתקויות שקורות לי.

ואתן דוגמא אחת, יש לי כמה סוגים: אחת מהן, שלא מגיעה כל הזמן, התנתקות, שלפני כן יש לי הרגשה של משהו משונה שעומד לקרות, כמו חרדה, אני מתנתקת לפרק זמן של דקה-שתיים, ואפילו לא יודעת מכך, וכשאני חוזרת לעצמי, קולטת שזה קרה, לאחר מכן יש לי הרגשה של בילבול, ואפילו קצת עייפות.
    יש לי גם סוג אחר, שבבת אחת אני מתנתקת יכולה לראות את הכתוב, אבל לא יכולה להגיב, כמו שיתוק נשמע נורא, אבל זו ההרגשה, וזה יכול להימשך 10 שניות בערך, או שאני פשוט בוהה ואפילו לא מודעת לכך, וכשאני חוזרת לעצמי שמה לב לכך, לוקח לי כמה שניות להתאושש, ולהתנתקויות האלה, אין סימן מקדים, אולי מפני שהן מאוד קצרות.

השאלה שלי אם זה מתאים להתנתקות של קשב וריכוז, או שאולי לאפילפסיה?

היום עשיתי EEG, והבנתי שהבדיקה יצאה תקינה, למרות שהנוירולוג אמר לי, שלעיתים לא רואים כלום בבדיקה, גם אם יש משהו, ולפעמים מגלים דברים, למי שלא חולה באפילפסיה.

אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי, ממש ממש מבולבלת.

תודה

רותי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הפרעת קשב וריכוז או אפילפסיה? - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    20/07/2011

שלום,
    אינני נוירולוג והבעיה איננה מהתחום בו אנו עוסקים, אך לאור מה שאת מציינת ,מסתמנת בעיה מהתחום הנוירולוגי,כנראה סוג של אפילפסיה,ולא של הפרעת קשב וריכוז שהיא הפרעה שסימניה צריכים היו להיות כבר בילדות המוקדמת.

בברכה
    ד"ר אריה בקלו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר

דנה
    24/11/2011

הפרעת קשב וריכוז יכולה להופיע גם בעקבות התאונה ולא רק על רקע התפתחותי. כך שאין לשלול זאת . היא עברה אבחון במכון נוירופסיכולוגי שהצבי הפרעת קשב רצינית. לזה כנראה מתווסף גם התקפים אפילפטיים כפי שנשמע. זה נשמע מהתיאור שזה גם וגם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר - תגובה

ד``ר עדי אדר
    25/11/2011

שלום לכם!

אני מצטרף, גם כנוירולוג, לדעתו של דר' בקלו.
    ברור כי יתכנו הפרעות קשב , אפילו קשות, בעקבות חבלה מוחית. יתכנו חסרים נוירולוגים שונים, שכחה, כאבי ראש, התקפים אפילפטים ועוד ועוד (לא להיבהל - הכוונה באופן כללי ולאוו דווקא במקרה שלך).

הפרעות קשב אלו הן חלק מסיבוכי חבלת הראש ועליהן להבדק בהתאם ולשקול אבחנה ובהמשך אילו דרכי טיפול מתאימות. רק כחומר למחשבה- יש לבחון בזהירות מתן ריטלין אם יש חשד לאפילפסיה לא מאוזנת ולכן בוודאי שההתייחסות במקרה זה שונה לעומת אבחון "רגיל" של הפרעת קשב.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו