קשב וריכוז ומחוננות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשב וריכוז ומחוננות
    ליאת
    23/07/2011

שלום,ברצוני לציין שאני בת 27 ויש לי סיפור יוצא דופן.בילדות אובחנתי כמחוננת והשתייכתי לפרוייקט מחוננים עד סיום בית הספר.מהילדות המאוחרת התחלתי לסבול מהפרעתשינה שהלכו והחמירו לאורך גיל ההתבגרות והתבטאו בקשיי הרדמות בלילה מתוך עירנות יתר.כמובן שבשעות הבוקר הייתי מאוד עייפה והתקשיתי להתעורר דבר שהוביל להעדרויות רבות,איחורים או נתק במהלך שעורי הבוקר.אף פעם לא עשו לי בעיות מיוחדות כי הציונים ורמת הידע שלי פיצו על כך.לאחר סיום בית הספר התחלתי להרגיש קשיים נוראיים בתפקוד אם בעבודה,צבא ונסיון בלימודים אקדמיים.אני סובלת מחוסר שינה חמור מאוד כל הזמן ועייפות נוראית בבוקר שעוברת בערב.מתוקף כך התחלתי להמנע מפעילויות רבות,כולל נהיגה(אני פוחדת שאיני מספיק עירנית)וכשהתחלתי ללמוד לתואר שמתי לב שאני לא מצליחה להתרכז יותר מ10 דקות בללמוד.בכל זאת היו לי הצלחות בבחינות כי יש לי סוג של אינטואיציה בנושאים רבים ואני יודעת גם בלי ללמוד,הבעיה מתחילה כשאין ברירה ורמת הקושי עולה.לכן התחלתי להשתמש בכדורי שינה שהרדימו אותי אך לא שינו את שאר הדברים.אני חסרת סבלנות,חסרת שקט,משתעממת מהר מדי ומאבדת מוטיבציה בעבודה,לימודים ומערכות יחסים וכמובן מאוד תשושה כל הזמן.לאחר כ5 שנים של שימוש בכדורי שינה פניתי לפסיכיאטר פרטי כדי להגמל מכדורי שינה במטרה לעבור בדיקה במעבדת שינה.בנינו תכנית גמילה של הפחתה הדרגתית ותוספת חצי כדור טראזודיל(בגלל השפעתו המרדימה) והצלחתי לעשות זאת רק שתוך כדי הטיפול שכלל גם שיחות עם הפסיכיאטר הוא העלה בפניי את האפשרות שאולי אני סובלת מקשב וריכוז בשילוב עם מחוננות ואף הפנה אותי למאמרים בנושא.מה שקראתי תאר אותי בצורה מדוייקת ולכן הרופא הציע ובהסכמתי כמובן שאנסה ריטלין.הרגשתי השפעה מדהימה עם מינון של 15 מ"ג ואז עברתי לקונצרטה54.לאחר תקופת הסתגלות של מס שבועות פתאום הרגשתי שאני "רואה את האור בקצה המנהרה".הייתי עירנית בבוקר (לא יותר מדי אלא כמו כל אדם נורמלי),הרגשתי טוב עם תקווה ומוטיבציה.פתאום יכולתי ליישם את כל הכישורים שלי ובנוסף גם סיגלתי אורח חים בריא יותר (הפסקתי לעשן,לצרוך קפאין,התחלתי לעסוק בספורט 3 פעמים בשבוע,התחלתי להקפיד על תזונה ולכן לא ירדתי במשקל-אני מבינה שזה חשוב לא להכנע לחוסר תאבון שגורם הריטלין) ולאט לאט גם קשיי ההרדמות פחתו באופן ניכר.אחרי שהשפעת התרופה נעלמת אני מרגישה טוב ורגועה ונרדמת בשעות נורמליות די בקלות.הבעייה שלי היא שקרה דבר לא צפוי במשפחתי וכעת אין באפשרותי לעמוד בהוצאות של פסיכיאטר פרטי מבחינה כלכלית.פניתי דרך קופ"ח (מאוחדת) ושום רופא לא מוכן לרשום לי ריטלין בטענה שאינני מאובחנת כראוי,מבחן טובה לא יראה הפרעה אצלי כי בגילי יש לי את היכולת לרסן הרבה דברים כשאין ברירה וגם בתור ילדה,רמת האינטליגנציה האפילה על המון דברים שנחשבים לסימפטומים.הרופאים מנסים למלא אותי באנטי דיכאוניים למרות שגם הראשון וכל השאר לא מאבחנים אותי כדכאונית.מה אפשר לעשות? בתודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשב וריכוז ומחוננות

הוספת תגובה

• קשב וריכוז ומחוננות - תגובה

ד``ר עדי אדר
    24/07/2011

שלום לך!

אני מודה לך על התאור המאוד מפורט ומושקע!

עם זאת צריך להבין כי איננו יכולים לתת במסגרת הפורום מענה פרטני ובמיוחד בבעיה מורכבת.
    במכללול הקשיים שאת מציינת בהחלט יתכן כי למרכיב של הפרעת קשב יש מרכיב. עם זאת גם האלמנט הרגשי הוא חשוב ובמצב כזה חשוב שהמעקב יתבצע על ידי פסיכיאטר ולא נוירולוג.
    איני מכיר את הנוהלים במאוחדת אך סביר הלניח כי יש פסיכאטרים העובדים במסגרת ציבורית , דרך הקופה. בנוסף לכך אם פסיכאטר פרטי המליץ על טיפול הרי שאין סיבה לא להמשיך לקבל אותו דרך הקופה. בכל מקרה אני ממליץ שתפני לפסיכאטר של הקופה שלכם להמשך מעקב.

בהצלחה!
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשב וריכוז ומחוננות - תגובה - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    25/07/2011

ברצוני להוסיף שאת זכאית לקבל מכתב סיכום מהפסיכיאטר שטיפל בך.
    הסיכום אמור לכלול את האבחנה של ADD אם כך הוא איבחן.
    מכתב כזה מהווה אישור לרופא המטפל שלך למתן התרופה.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו