מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קשב וריכוז ומחוננותליאת23/07/2011
שלום,ברצוני לציין שאני בת 27 ויש לי סיפור יוצא דופן.בילדות אובחנתי כמחוננת והשתייכתי לפרוייקט מחוננים עד סיום בית הספר.מהילדות המאוחרת התחלתי לסבול מהפרעתשינה שהלכו והחמירו לאורך גיל ההתבגרות והתבטאו בקשיי הרדמות בלילה מתוך עירנות יתר.כמובן שבשעות הבוקר הייתי מאוד עייפה והתקשיתי להתעורר דבר שהוביל להעדרויות רבות,איחורים או נתק במהלך שעורי הבוקר.אף פעם לא עשו לי בעיות מיוחדות כי הציונים ורמת הידע שלי פיצו על כך.לאחר סיום בית הספר התחלתי להרגיש קשיים נוראיים בתפקוד אם בעבודה,צבא ונסיון בלימודים אקדמיים.אני סובלת מחוסר שינה חמור מאוד כל הזמן ועייפות נוראית בבוקר שעוברת בערב.מתוקף כך התחלתי להמנע מפעילויות רבות,כולל נהיגה(אני פוחדת שאיני מספיק עירנית)וכשהתחלתי ללמוד לתואר שמתי לב שאני לא מצליחה להתרכז יותר מ10 דקות בללמוד.בכל זאת היו לי הצלחות בבחינות כי יש לי סוג של אינטואיציה בנושאים רבים ואני יודעת גם בלי ללמוד,הבעיה מתחילה כשאין ברירה ורמת הקושי עולה.לכן התחלתי להשתמש בכדורי שינה שהרדימו אותי אך לא שינו את שאר הדברים.אני חסרת סבלנות,חסרת שקט,משתעממת מהר מדי ומאבדת מוטיבציה בעבודה,לימודים ומערכות יחסים וכמובן מאוד תשושה כל הזמן.לאחר כ5 שנים של שימוש בכדורי שינה פניתי לפסיכיאטר פרטי כדי להגמל מכדורי שינה במטרה לעבור בדיקה במעבדת שינה.בנינו תכנית גמילה של הפחתה הדרגתית ותוספת חצי כדור טראזודיל(בגלל השפעתו המרדימה) והצלחתי לעשות זאת רק שתוך כדי הטיפול שכלל גם שיחות עם הפסיכיאטר הוא העלה בפניי את האפשרות שאולי אני סובלת מקשב וריכוז בשילוב עם מחוננות ואף הפנה אותי למאמרים בנושא.מה שקראתי תאר אותי בצורה מדוייקת ולכן הרופא הציע ובהסכמתי כמובן שאנסה ריטלין.הרגשתי השפעה מדהימה עם מינון של 15 מ"ג ואז עברתי לקונצרטה54.לאחר תקופת הסתגלות של מס שבועות פתאום הרגשתי שאני "רואה את האור בקצה המנהרה".הייתי עירנית בבוקר (לא יותר מדי אלא כמו כל אדם נורמלי),הרגשתי טוב עם תקווה ומוטיבציה.פתאום יכולתי ליישם את כל הכישורים שלי ובנוסף גם סיגלתי אורח חים בריא יותר (הפסקתי לעשן,לצרוך קפאין,התחלתי לעסוק בספורט 3 פעמים בשבוע,התחלתי להקפיד על תזונה ולכן לא ירדתי במשקל-אני מבינה שזה חשוב לא להכנע לחוסר תאבון שגורם הריטלין) ולאט לאט גם קשיי ההרדמות פחתו באופן ניכר.אחרי שהשפעת התרופה נעלמת אני מרגישה טוב ורגועה ונרדמת בשעות נורמליות די בקלות.הבעייה שלי היא שקרה דבר לא צפוי במשפחתי וכעת אין באפשרותי לעמוד בהוצאות של פסיכיאטר פרטי מבחינה כלכלית.פניתי דרך קופ"ח (מאוחדת) ושום רופא לא מוכן לרשום לי ריטלין בטענה שאינני מאובחנת כראוי,מבחן טובה לא יראה הפרעה אצלי כי בגילי יש לי את היכולת לרסן הרבה דברים כשאין ברירה וגם בתור ילדה,רמת האינטליגנציה האפילה על המון דברים שנחשבים לסימפטומים.הרופאים מנסים למלא אותי באנטי דיכאוניים למרות שגם הראשון וכל השאר לא מאבחנים אותי כדכאונית.מה אפשר לעשות? בתודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשב וריכוז ומחוננות - תגובה
ד``ר עדי אדר24/07/2011שלום לך!
אני מודה לך על התאור המאוד מפורט ומושקע!
עם זאת צריך להבין כי איננו יכולים לתת במסגרת הפורום מענה פרטני ובמיוחד בבעיה מורכבת.
במכללול הקשיים שאת מציינת בהחלט יתכן כי למרכיב של הפרעת קשב יש מרכיב. עם זאת גם האלמנט הרגשי הוא חשוב ובמצב כזה חשוב שהמעקב יתבצע על ידי פסיכיאטר ולא נוירולוג.
איני מכיר את הנוהלים במאוחדת אך סביר הלניח כי יש פסיכאטרים העובדים במסגרת ציבורית , דרך הקופה. בנוסף לכך אם פסיכאטר פרטי המליץ על טיפול הרי שאין סיבה לא להמשיך לקבל אותו דרך הקופה. בכל מקרה אני ממליץ שתפני לפסיכאטר של הקופה שלכם להמשך מעקב.
בהצלחה!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשב וריכוז ומחוננות - תגובה - תגובה
ד``ר אריה בקלו25/07/2011ברצוני להוסיף שאת זכאית לקבל מכתב סיכום מהפסיכיאטר שטיפל בך.
הסיכום אמור לכלול את האבחנה של ADD אם כך הוא איבחן.
מכתב כזה מהווה אישור לרופא המטפל שלך למתן התרופה.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)





.jpg)
.jpg)


