קשב וריכוז בגיל 25

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשב וריכוז בגיל 25
    מקס
    04/08/2011

שלום לכולם
    לפני כשנה עשיתי מבחן TOVA במבחן התגלה שאין לי הפרעת קשב וריכוז
    לאחר מכן הלכתי לפסיכיאטאר (אמרו לי שעדיף פסיכיאטר בגיל מבוגר יותר)
    והפסיכיאטר אמר לי שאין לי הפרעת קשב גם, כששאלתי אותו על הוא מסתמך? הוא ענה לי על זה ביסודי הייתי תלמיד טוב ושקט.
    עדיין משהו לא מסתדר לי
    אני קורא מידי פעם כל מיני מאמרים ודפוסי התנהגות של מאובחנים וזה מאוד מתאים
    קראתי שמבחן TOVA מדוייק בכ80% ושהמבחן יותר יעיל את ילדים מאשר מבוגרים.

כבר תקופה ארוכב שאני מנסה ללמוד ואני לא מצליח לשבת
    כל כמה דקות אני קם מהכסא, דבר שמקשה עליי מאוד ללמוד ואם כבר אני מצליח ללמוד אחרי כחצי שעה אני מרגיש עייף מאוד.

לא הייתי מגדיר את עצמי כהיפראקטיבי אם כבר אני די שקט אני כן יכול לדבר הרבה מאוד אני כל הזמן ממומלל משהו בידיים או ברגליים.
    אני קוטע אנשים כשהם מדברים וקשה לי לחכות עד שהם יסיימו לדבר.
    מעולם לא הכנתי שיעורי בית או למדתי למבחנים גם אם מאוד רציתי ללמוד או להכין את שיעורי הבית פשוט לא הצלחתי.
    קשה לי מאוד מאוד לקרוא ספר סיימתי לקרוא שני ספרים בכל חיי, למרות שניסיתי לקרוא עוד הרבה ספרים אחרים והקדשתי לכל ספר פי 20 ממה שלוקח לבן אחר לקרוא אותו-לעומת זאת אני בזמן הזה בקושי הייתי קורא עשירית.

אני מאוד פרפקטציוניסט (אני לא יודע אם זה קשר)
    מאוד לא מסודר וקשה לי לארגן את סדר היום שלי או כל דבר אחר
    נדיר שאני מסיים מטלות שהתחלתי

אני מחליף מקומות עבודה על ימין ועל שמאל קשה לי להתמיד במקום אחד

למרות זאת אם אני מאוד מאוד מנסה אז אני מצליל להתמקד בתחום אחד בחיים לתקופה של מספר חודשים אולי אפילו יותר
    ואני מאוד מפוקס ומתמיד אבל אז כל השאר כאילו נעלם ואני לא רואה כולם חוץ מזה כמו סוג של אובססיה.

מבחן TOVA לא מדוייק באמת האחוזים וגם אני בטוח שבן אדם אינטיליגנט ומבוגר יכול לאזור את כל כוחו להיעזר בכל הכלים שהוא רכש בחיייו ולהערים על המבחן.

אני מנסה לבין האם אני סתם מחפש תירוץ לחוסר הצלחה שלי בלימודים או לעצלנות שלי או שאכן יש לי הפרעה ואני צריך טיפול
    איפה אני יכול לקבל תשובה מקצועית וחד משמעית.

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשב וריכוז בגיל 25

הוספת תגובה

• קשב וריכוז בגיל 25 - תגובה

ד``ר עדי אדר
    04/08/2011

שלום לך!

בהחלט יתכן ועלייך לעבור שוב אבחון של הפרעות קשב וריכוז. אני מסכים בהחלט שמבחן טובה לא מדויק ובהחלט קיימת צורת הפרעה לא פעלתנית עם מאפיינים המתאימים בחלקם לתאור שמסרת.

אנינו מעבירים שמות של מאבחנים אך יש מספיק פורומים המוסרים מידע בתחום זה.

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו