מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם זה סיבות מספיק מוצדקות לאבחון?א.08/08/2011
אני בן 29 כמעט 30 עובד בהיי-טק, בעלר תואר אקדמאי ומאז הצבא התחלתי לשים לב לכמה דברים כמו חוסר סבלנות, משתעמם מהר ולא מצליח להתרכז זה מתבטא בתחומים הבאים:
- חוסר סבלנות לשמוע סיפורים ארוכים למשל אני מנסה להאיץ בבן השיח להגיע לנקודה יותר מהר ( משתדל לא לעשות את זה בעבודה אבל אז מה שקורה שאני מנסה להשלים את המשפטים של בן השיחה מראש לפניו ... בעייתי מבחינת נימוס אני יודע)
- טלויזיה אין לי סבלנות לראות תוכני שהיא יותר מ-20 דקות וגם אז אני או שעוצר אותה או מעביר ערוץ באמצע (מדובר גם על תוכניות שאני אוהב ואהבתי לראות)
- עד גיל 25 הייתי יכול לשבת שעות ולקרוא ספר כמעט מהתחלה ועד הסוף היום בקושי 3 עמודים גם אם זה ספרים שאני בנושאים שמעניינים אותי.
- גם במהלך הלימודים וגם עכשיו אני לא מצליח "לשבת על התחת" וללמוד דברים (גם כאלה שאני רוצה ללמוד להעשרה וגם כאלה שהם קשורים לצמיחה מקצועית) אני מצליח לשבת על זה 10-15 דקות ואז אני נודד לנושאים אחרים אם זה אינטרנט ואם זה בבית לפעמים אני פשוט מנקה את כל הבית או מסדר את הארון מחדש או מזיז רהיטים.
-משתעמם מהר מכל דבר אפשרי
ובניגוד מוחלט לכל הדברים האלה :
-אני יכול לפעמים לשקוע שעות בתוך איזה משחק במחשב או בקונסולת המשחקים
- אני לפעמים באמצע שיחה עם בן-אדם/ישיבה בעבודה יכול פשוט להתנתק (באנגלית אני פשוט מכיר את זה כ-zone out)
הבעיות שתיארתי החמירו עוד יותר מאז 2 תאונות הדרכים שעברתי במהלך ה-4 שנים האחרונות, במקביל לכך עשיתי איבחון פסיכולוגי במסגרת הלימודים במכון ת.ל.מ בבאר-שבע. שם לא נמצאו ממצאים שמצביעים על לקויות למידה למרות שמבחינתי זה לא היה אף פעם בעיה כי בשום מבחן אף פעם לא היה מצב שלא הייתי עומד בזמנים 99% מהמבחנים שעשיתי הייתי מסיים לפני הזמן כי ברגע שהיו מחלקים את המבחנים הייתי נכנס למעין הייפר דרייב שכזה ופשוט טס עם כל מה שידעתי הייתי מסיים את כל המבחנים לפני הזמן בערך ב-2/3 מהזמן המוקצב....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה סיבות מספיק מוצדקות לאבחון? - תגובה
ד``ר עדי אדר10/08/2011שלום לך!
תודה על התאור המפורט!
בהחלט על פי התאור שאתה מוסר ובמיוחד לאור הקשיים בתחום הלמידה יש מקום לבצע אבחון. יש מקום לבצע אבחון כזה לאו דווקא אם כי קיימת הפרעת קשב אלא אם היא מפריעה.... כלומר אם העוצמה שלה מספיק גדולה על מנת להפריע בתחומים תפקוד שונים.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?