בקשת עזרה דחופה ביותר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בקשת עזרה דחופה ביותר
    ענת
    11/08/2011

שלום רב
    בני בן 17 לומד בחינוך מיוחד מאובחן כסובל מהפרעות קשב וריכוז. הבעיה שלו היא יותר חברתית. בבית הספר הוא תלמיד מצטיין, מקבל ריטלין 20 מ"ג רק ללימודים. הילד לא מסתדר חברתית, רק בשנה האחרונה החל לשהות בחברת בני גילו (בשנים קודמות היה מתחבר לילדים שקטנים ממנו ב 6 שנים ויותר.) התנהגותו אינה תואמת את התנהגות בני גילו, הוא מתנהג כילד בן 8 והרבה פעמים חבריו קוראים לו רק משום שהוא "ברירת המחדל" שלהם, ז"א שמשעמם להם ואין מישהו אחר בסביבה. יש לו תגובות קיצוניות מאוד לסיטואציות שונות למשל: אם הוא פוגש חבר שנמצא עם עוד חברים והחבר דוחה אותו, הוא מגיע הביתה, בוכה, צועק, מאיים, וזורק חפצים. או אם מישהו מקלל אותו, הוא לוקח את הדבר הראשון שנמצא לידו ומשליך לעברו. יש לו הפרעות התנהגות קשות ביותר ואני פוחדת שהוא יסתבך באיזו צרה שאין ממנה דרך חזרה. אני זועקת לעזרה ושואלת איך מטפלים בבעיה??? האם לתת לו ריטלין גם כשהוא לא לומד? זה יפתור את הבעיה? (כשהוא לוקח ריטלין תגובותיו מתונות יותר, אך הבעיה החברתית לא נעלמת....)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בקשת עזרה דחופה ביותר

הוספת תגובה

• בקשת עזרה דחופה ביותר - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    15/08/2011

שלום,
    אני תמיד ממליץ לתת טיפול תרופתי כשצריך ולאו דווקא כשיש לימודים.
    הפרעת קשב וריכוז היא בכל תחומי החיים: בית, חברה,לימודים,זוגיות וכו', ולכן הטיפול צריך להנתן גם בימים שאין לימודים אם צריך.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו