קשב וריכוז

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשב וריכוז
    מיכל
    16/01/2008

הילדה שלי בת 9 מאובחנת עם הפרעת קשב וריכוז, תזוזתית, אינה מקשיבה, עצבנית וכו,. ויש לי ילד בן 4 שמאוד מושפע ממנה, ולאט לאט מתחיל להידמות לה, האם הפרעת הקשב זה מולד או שיש סיכוי שגם ילדי בן הארבע יפגע, שנה שעברה הוא היה ילד מאוד רגוע ועכשיו הוא ממש תזוזתי ולא סובלני ומדבר בקול רם, הוא מתחבר עם ילדים אלימים, מה שבעבר לא היה, בגן הוא לא מרביץ, אך אני חוששת שהמצב ילך ויחמיר, הגננת אמרה שחל שינוי לרעה, ברצוני לציין שהסובלנות מתבטאת גם בדיבור הדיבור מהיר ומתפרץ וכתוצאה מכך גם לא מובן. מה עושים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשב וריכוז

הוספת תגובה

• הבן הקטן מושפע מאחותו.... לא בטוח..

ד``ר עדי אדר
    16/01/2008

שלום לך!
    לעתים תכופות אני שומע את האמירה : "הילד הקטן מחקה את הגדול".
    לצערי אמירה זו לא מדויקת והאמת המסתתרת מאחורי מצב זה הוא היותה של הפרעה זו תורשתית ובגיל מסוים מתחילים להופיע דפוסי התנהגות חדשים (של הפרעת קשב וריכוז....) ולכן העולל הקטן והשלו הופך לעתים לאנרגייזר...

למרות גילו הצעיר יש מקום להפנותו לאבחון לאחת מהיחידות לגיל הרך או מכונים להתפתחות הילד אשר עוסקים בנושא זה.

בבררכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו