אדרל מול ריטלין,ושאלה לגבי קונצרטה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אדרל מול ריטלין,ושאלה לגבי קונצרטה
    רונן
    18/09/2011

רציתי לשאול מה ההבדל העיקרי בין אדרל לריטלין?
    קראתי באתר עם ביקורות על תרופות פסיכיאטריות והאדרל מקבל שם ביקורות הרבה הרבה יותר טובות מהריטלין(8.9 לאדרל לעומת 6.8 לריטלין) וקראתי גם בלא מעט מקומות שהאדרל יעיל בהרבה,מה ההבדל במבנה הפעולה שלהם?האם אפשר להשיג בארץ את התרופה?

והשאלה השניה לגבי קונצטרה,יש לי קונצרטה 18 מ"ג,וזה ממש חלש לי(אני בן 26 ושוקל 80 ק"ג),האם ניתן לקחת 2 כדורים ביחד וזה ייצא 36 מ"ג או שזה לא טוב לקחת 2 כדורים ביחד?(האם יהיה לזה אותו אפקט כמו של 36 מ"ג)?
    שאלתי השניה היא האם ייתכן שהריטלין הרגיל מפסיק להשפיע עלי בערך לאחר כ-2.5 שעות או 3 שעות?אני צריך ללמוד יום שלם,הכדור של ה-10 מ"ג משפיע עליי טוב בהתחלה,ואז פתאום לאחר 2-3 שעות אני חוזר להיות חולמני כתמיד,חסר מוטיבציה,לא מרוכז ומרחף....איך אני יוכל להנות מההטבות של הכדור במשך כיום שלם?איזה מינון מומלץ שיחזיק לאדם בגילי ובמשקלי?
    כמו כן אני משלב קפה שחור במהלך היום ,(ללא הקפה הריטלין משפיע עליי פחות טוב ואני פחות עירני),מה לדעתך אמור להיות השילוב האידיאלי בשבילי על מנת שתהיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אדרל מול ריטלין,ושאלה לגבי קונצרטה - תגובה

ד``ר עדי אדר
    24/09/2011

שלום לך!

אין הבדל משמעותי בין שתי התרופות והן "קרובות משפחה".
    אכן יש כנראה פחות תופעות לוואי של אדרל בהשוואה לריטלין.
    ניתן היום להשיג את התרופה בבתי מרקחת של ניו-פארם וכן בית המרקחת שור טבצ'ניק בתל-אביב (כמובן עם הפנייה של רופא נוירולוג).
    איננו נוהגים לתת יעוץ תרופתי פרטני במסגרת הפורום אבל ברמת העיקרון המינון שאתה נוטל הוא פשוט נמוך ביותר ואתה חייב לגשת לרופא המטפל לקבלת מינון נכון.
    גם לגבי המינון של ריטלין רגיל אז הוא בהחלט נמוך ויתכן מאוד שהוא משפיע עליך פחות מ- 4 שעות.

ידידי – אנא גש לרופא מטפל!
    שנה טובה!
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו