לקיחת ריטלין למבחן גדול בעוד חודש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לקיחת ריטלין למבחן גדול בעוד חודש
    צור
    21/09/2011

שלום,
    אני עומד בפני מבחן מקצועי חשוב וקשה שאני אהיה חייב לעשות בעוד כחודש מהיום.

הביצועים שלי במבחן הזה ישפיעו על קבלתי למסגרות בהמשך ועל המשך שירותי ועבודתי.

אני לא מצליח ללמוד למבחן כלל ומרגיש שהקצב שבו אני לומד את החומר לא מתקרב אפילו למה שצריך כדי לעבור את המבחן.

הבעיה המרכזית היא שכאשר אני יושב ללמוד אני לרוב יושב כ-20 דקות מקסימום ואז קם ולא מצליח להתרכז בחומר. בסופו של דבר אני יושב כשעתיים מלאות של למידה נטו ביום וזה פשוט לא מספיק.

אם יש אנשים סביבי אני לא מצליח ללמוד, ואני צריך מצבים מאוד מסויימים, וגם אז, אני לרוב קם אחרי 20 דקות.

לקחתי ריטלין בשתי פעמים שונות בשבועיים האחרונים (כדור 10 מ"ג במרשם רופאת המשפחה בכל פעם) והצלחתי לשבת לשעתיים בכל פעם.

המשמעות של לא לעבור את המסחן הזה תהיה עלות יקרה מאוד בזמן (שנה נוספת) ובכסף.

אני מאוד רוצה להשתמש בריטלין החודש הקרוב כדי להצליח להתרכז וללמוד.

הבעיה היא שרופאת המשפחה לא מוכנה לרשום לי עוד כדורים, והיא מחייבת אותי ללכת לפסיכיאטר כדי לעבור אבחון.
    רציתי לשאול על התהליך הזה של האבחון, כמה זמן הוא אורך וכמה כסף הוא עולה, ומתי בעצם אוכל לקבל כדורי ריטלין אם אלך בכיוון הזה?

בנוסף אני מנסה לבחון אפשרויות שונות לקבל כדורי ריטלין היום לחודש הקרוב בלי להיאלץ להמתין ולשלם כסף רב לחינם.

חשוב לציין שאני כבר בוגר (בן 28) ומודע למשמעויות הכדור.

בנוסף רציתי לשאול מה המשמעויות הגופניות של לקחת ריטלין לחודש ואח"כ להפסיק לקחת אותו? האם ידועות השפעות ארוכות טווח או קשיים רציניים בהיגמלות מהתרופה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לקיחת ריטלין למבחן גדול בעוד חודש - תגובה

ד``ר עדי אדר
    21/09/2011

שלום לך!

בעיקרון האבחון מוכסה על ידי הקופות ביקור אצל רופא מומחה ובעיקרון עלותו אמורה להיות לא יקרה.

תבדוק את הנושא דרך מוקדה המידע של הקופה בה אתה מבוטח.

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לתגובה - לקיחת ריטלין למבחן..

צור
    22/09/2011

מכל אדם אותו שאלתי הבנתי שזה אורך לפחות חודש עד שמקבלים אישור לקבלת תרופות שכאלה...
    ומכיוון שהמבחן בעוד חודש זה לא יעזור לי הרבה.

בנוסף אני גם הבנתי שהאבחון עצמו עולה כמה אלפי שקלים.
    אבל אולי כאן אני טועה... או שהקופות אכן משתתפות בכך - אבל למען האמת אני בספק.

קיוויתי למצוא יותר תשובות כאן בפורום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לתגובה - לקיחת ריטלין למבחן.. - תגובה

ד``ר עדי אדר
    24/09/2011

שלום לך!

לא ברור לאיזה סוג תשובה אתה מצפה.

לידיעתי האישית (ומבלי לחטוא בפרסום אישי) בדיקה כזו עולה 200-500 ש"ח ולחלוטין לא אלפי ש"ח!

אתה גם רשאי לגשת לרופא המשפחה ולהתייעץ איתו לגבי מתן טיפול תרופתי ספציפים לפק זמן קצר.

ושוב לגבי אבחון - אנחנו לא מפרסמים שמות של מכונים, זה לא מדיקו-לגלי (וגם איני רואה ביעוץ בפורום זה כמקור לפרסום עצמי או להפניית פונים לדר' בקלו או אלי) - לצורך כך יש את מוקדי היעוץ של הקופות.

שנה טובה!
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר עדי אדר שלום

רון
    22/09/2011

בהמשך לשאלתך אבחון ראשוני , ADD ולכן השתמשתי ברטלין
    בשנה האחרונה אובחנתי ב MS ...וכיון קשה לי יותר מבעבר להתרכז
    מה הטיפול התרופתי המומלץ כיום?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו