מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התייעצות.ל30/09/2011
שלום!
אני בת 25, סטודנטית. מעולם לא היו לי קשיים בלימודים, וסיימתי בגרויות ופסיכומטרי בציונים גבוהים מאוד.
באוניברסיטה הסיפור קצת אחר... לראשונה בחיי נדרשת ממני השקעה, ואת שנה ראשונה לא עברתי. מספר פעמים.
ניסיתי הכל, עברתי לאוניברסיטה אחרת, התייעצתי בשירות פסיכולוגי, ניסיתי לישון פחות, לרוץ יותר-
ועדיין. אני מוצאת את עצמי לראשונה בחיי, מאוד מתקשה בלימודים. גם כשאני יושבת בכיתה המרצה הופך לרעש סטטי שאני כבר לא קשובה לו, וגם כשאני יושבת בבית מול הספרים והמאמרים, אני יושבת שעות ובוהה בתקרה.
מהתייעצות עם חברים הבנתי שהפרעת קשב וריכוז זה לא משהו שיכול להופיע פתאום בגיל 25, ולכן אני לא מבינה מה קורה לי... ובכל זאת, אני לא מצליחה להתרכז ולהביא את עצמי ללמוד. איך הולך התהליך של קבלת מרשם לריטלין? האם עליי לפנות לרופאת משפחה ולבקש הפניה לנוירולוג? (אני בקופ"ח מכבי ולא מצאתי אצלהם מידע לגבי הפרעות קשב וריכוז).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות. - תגובה
ד``ר אריה בקלו01/10/2011שלום,
אני מסכים איתך שלהפרעת קשב וריכוז יש שורשים כבר בילדות המוקדמת אבל לכל אחד , בהתאם ליכולתו השכלית, יש את המשוכה אותה הוא כבר לא יכול לעבור ללא לימודים מסודרים, כך שגם במקרה כמו שלך זה לא בלתי אפשרי.
בכל קופה ניתן לבקש הפניה באמצעות הרופא המטפל לנוירולוג או פסיכיאטר כדי שיבחן את הבעיה .
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?