מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילד עם ADHDאמא ל2 בנים05/10/2011
לדר' בקלו היית רופא הילדים של שני בניי ואשתך הייתה מחנכת של בני הגדול בכיתה ו', אני כל כך שמחה למצוא אותך פה.
לבני בן ה11 יש הפרעת קשב וריכוז , הוא אובחן אצל דר' חזנוב, נעשו התאמות עם היועצת והפסיכולוגית בבית הספר לפי המלצות של דר' חזנוב, אך לצערי ההתאמות לא מבוצעות כראוי ע"י רוב המורות בבית ספרו, הוא מתקשה השנה יותר מהקודמת ( הוא נוטל רטלין מכיתה ד') היום הוא ב ו', אני חוששת לגבי הרטלין, הוא מקבל רטלין במינון הנמוך ביותר, אך בכל זאת אני חוששת שאולי זה לא עוזר לו הוא טוען שאין שינויי,רציתי לדעת האם המורות בבית הספר חייבות לבצע את ההתאמות (בית ספר יסודי)? ובאיזו אופן אוכל לעזור לו בלימודים, בכל היתר הוא מסתדר נהדר. המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד עם ADHD - תגובה
ד``ר אריה בקלו05/10/2011שלום,
ראשית חוכמה יש להתאים מינון לפי גיל, משקל ותגובה אישית. מינון לא מתאים לרוב אינו פועל ולעיתים אף מגביר את תופעות הפרעת הקשב והריכוז.
ממש לא צריך לפחד מהתרופה עצמה אלא להקפיד על מעקב רפואי לצורך התאמתו.
את נושא ההתאמות לא ניתן לכפות אבל אני בהחלט מאמין בדיאלוג עם המורות ושיתוף פעולה בעיקר באמצעות מחנכת הכיתה והיועצת.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.
אמא ל2 בנים05/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?