הפרעת קשב וריכוז - ילד בן 3

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעת קשב וריכוז - ילד בן 3
    לימור
    11/10/2011

הבן שלי בן 3 והגננת שלו בגן המליצה לי לקחת אותו לאבחון. לטענתה הוא אנרגטי יתר על המידה, לא יכול לשבת במפגש בוקר או להתרכז ביצירה מבלי לקום כל כמה דקות וכמו כן לטענתה הוא לפעמים אגרסיבי מדי עם ילדים אחרים, בבית אני רואה שהוא באמת אנרגטי, אבל הוא כן יכול לשבת ולהרכיב פאזל או בארוחה יכול לשבת מבלי לקום. אני רוצה גם לציין שמגיל קטן הוא אנרגטי, גם שהיה תינוק בן כמה חודשים הוא ביצע את כל הפעולות לפני הזמן וההתפתחות שלו הייתה מהירה (התהפכות, זחילה וכו').
    בעצם השאלה שלי היא האם אפשר לקחת לאבחון ילד כל כך קטן ובעצם לעלות על בעיה, אם קיימת, מוקדם על מנת לטפל בה. בתודה, לימור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת קשב וריכוז - ילד בן 3

הוספת תגובה

• הפרעת קשב וריכוז - ילד בן 3 - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    11/10/2011

שלום,
    התשובה היא, בהחלט כן.
    בגיל זה מומלץ להפנות את הילד לאבחון מרכז להתפתחות הילד במסגרת קופת החולים.

בברכה
    ד"ר אריה בקלו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חייבת להגיב למה שכתבת, מניסיון אישי

אילנה
    18/10/2011

הי,
    יש לי בן עוד מעט בן 3.
    גם הוא מגיל כמה חודשים היה עם המון אנרגיות, עשה הכל מהר- הלך מהר, דיבר מהר.
    הוא זז הרבה ומאוד פעלתן.
    היה בגן מסוים מגיל 9 חודשים וכשעלה קבוצה התחילו בעיות- הוא היה מרביץ ורב עם ילדים אחרים, מפריע במפגשים וכו'...
    העניין הוא שנודע לי על כל זה דרך מטפלת מקסימה שראתה שמענישים את הבן שלי בלי סוף ואפילו מנדים ומוציאים אותו ממפגשים כל הזמן.הוא קיבל שם תיוג של "ילד בעייתי"
    אני לא אספר לך איך הרגשתי כשגיליתי את כל העניין.
    אבל הגיע הפיתרון המצוין- חיפשתי וחיפשתי ומצאתי לו גן אחר, רגיל לחלוטין (לא מיוחד ולא כלום) עם גננת אחרת, בעלת אופי אחר. והילד פורח!!!
    הוא משתתף, יושב בריכוז, יש לו חברים בגן- כי הוא כבר לא מרביץ או אלים כלפי בני גילו.
    הוא עדיין ילד מלא אנרגיות ופעלתן- אבל זה מצוין! זה חיובי! נכון שזה מעייף לפעמים, אבל זו לא בעיה ולא הפרעה כל עוד הוא לא "מתנגש" עם הסביבה שלו.
    אני חושבת שלסביבה של הילד ולתיוג שלו כ"בעייתי" יש השפעה עצומה על כל מהלך החיים שלו. אני יודעת שאני הצלתי את הבן שלי.
    את מתארת ילד שמזכיר לי מאוד את הבן שלי ולכן אני מאמינה בכל הלב שאפשר בגיל הרך לנתב אותם למקום אחר שאח"כ כל החיים שלהם יראו אחרת.
    אמן ואמן והמון הצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצעה

ליאורה
    29/05/2012

ממליצה לך לקחת את הילד קודם כל לאבחון של מרפאה בעיסוק, אולי יש קושי בעיבוד חושי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו