האם יש לי בעיית קשב וריכוז?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם יש לי בעיית קשב וריכוז?
    ריקי
    25/01/2008

אני בת 25 אובחן אצלי לפני שנה ליקויי למידה קל בשל איבחון שנעשה ע"י פסיכולוגית .
    למדתי במכללה לשיפור בגרויות וקיבלתי שם ציונים נמוכים וניכשלתי.
    האים יש לזה איזה שהוא קשר לבעיית קשב וריכוז.
    השאלה שלי שיותר מציקה לי האם עם בעיית קשב וריכוז יש אפשרות להתקדם בלימודים אקדמים ??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האם יש לך בעיית קשב וריכוז?

ד``ר עדי אדר
    26/01/2008

שלום לך!

כמובן שעל פי התאור הקצר שלך לא ניתן להסיק מסקנות אם התסמינים שלך מכוונים לאפשרות של הפרעת קשב.
    יש לציין כי לעתים קרובות בשליש עד חצי מהמקרים עם קשיי למידה יש גם הפרעות קשב וריכוז.
    כלומר קיימת אפשרות סבירה שאכן יש לך הפרעת קשב אך כמובן שקימות אפשרויות נוספות (כדון לקויות הלמידה שמקשים עלייך להגיע להשגים, קשיים רגשיים ועוד).

לגבי שאלתך האם יש אפשרות להתקדם מבחינה לימודית למרות קיומה (האפשרי) של הפרעת קשב הרי שהתשובה ברורה – גם מבוגרים עם לקויי למידה והפרעות קשב יכולים להצליח בלימודיהם ולרכוש מקצוע הכרוך בהשכלה- זה תלוי באבחון נכון, התאמות לימודיות וכמובן כוח רצון ובחירת מקצוע לימודי מתאים וזוהי כל התורה על רגל אחת.

אני ממליץ שתפני למומחה לאבחון הפרעות קשב וריכוז למבוגרים על מנת לבצע אבחון מסודר ולאשר או לשלול אפשרות של הפרעת קשב.

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו