מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פריחה בעור - דחוף!דן24/10/2011
אני בן 15 ואני שוקל 60 קילו הנירולוגית הביאה לי ריטלין 10MG והיא אמרה לי לקחת כדור ולראות איך הכדור משפיע עלי (היא אמרה לי שאם אני יהיה עייף מהכדור אז לקחת עוד חצי כדור) , לקחתי במשך יומים כדור (כל יומיים כדור) ביום ה-1 לקחתי את הריטלין עם כוס תה באותו יום הרגשתי מרץ ודחף לעשות שיעורים שכל החופש לא רציתי לגעת בהם אפילו הסתכלתי באינטרנט וראיתי שאסור לקחת ריטלין עם שתייה חמה ובגלל זה ביום מחרת לקחתי את הריטלין עם כוס מים באותו היום הרגשתי עייף מאוד ובדיוק ההפך מהיום הראשון כמו כן התחילה לי פריחה בכל הבטן והגב (לא מגרדת) ועד עכשיו היא נשארה (עברו שלושה ימים שבהם לא לקחתי ריטלין)
מה עלי לעשות? לקחת עוד חצי כדור? מתי הפריחה תעבור? למה התחילה פריחה? להפסיק לקחת את הכדור?
אני רוצה להשתמש בכדור רק כאשר יש מבחנים האם עלי להסתגל לכדור במשך תקופה מסוימת ואז לקחת רק במבחנים ? בתקופת מבחנים כאשר יש כל יומים עד 4 ימים מבחן לקחת את הכדור יום יום או רק ביום של המבחן?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה בעור - דחוף! - תגובה
ד``ר אריה בקלו24/10/2011שלום,
במקרים שעולה חשד לתופאת לוואי לתרופה, פריחה במקרה זה, יש לפנות לרופא המטפל כדי לברר האם זה אכן קשור לריטלין או לגורם אחר.
אין בעיה לקחת ריטלין לא באופן קבוע אלא רק בימים שצריך.
נושא ההתרגלות לטיפול אכן קיים אך לא אצל כולם. אני כן ממליץ ליטול את התרופה בהתחלה באופן רציף עד שמגיעים למינון המתאים ואז אפשר בהמשך לקחת רק לפי הצורך.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דן24/10/2011אני בטוח במאת האחוזים שהפריחה מהרטלין האם להמשיך לקחת או לא? או שחייב ללכת לרופא משפחה / נירולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר אריה בקלו25/10/2011עדיף שתפנה לרופאהמשפחה שיוכל גם לבחון את טיב הפריחה מקרוב.
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?