פריחה בעור - דחוף!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פריחה בעור - דחוף!
    דן
    24/10/2011

אני בן 15 ואני שוקל 60 קילו הנירולוגית הביאה לי ריטלין 10MG והיא אמרה לי לקחת כדור ולראות איך הכדור משפיע עלי (היא אמרה לי שאם אני יהיה עייף מהכדור אז לקחת עוד חצי כדור) , לקחתי במשך יומים כדור (כל יומיים כדור) ביום ה-1 לקחתי את הריטלין עם כוס תה באותו יום הרגשתי מרץ ודחף לעשות שיעורים שכל החופש לא רציתי לגעת בהם אפילו הסתכלתי באינטרנט וראיתי שאסור לקחת ריטלין עם שתייה חמה ובגלל זה ביום מחרת לקחתי את הריטלין עם כוס מים באותו היום הרגשתי עייף מאוד ובדיוק ההפך מהיום הראשון כמו כן התחילה לי פריחה בכל הבטן והגב (לא מגרדת) ועד עכשיו היא נשארה (עברו שלושה ימים שבהם לא לקחתי ריטלין)
    מה עלי לעשות? לקחת עוד חצי כדור? מתי הפריחה תעבור? למה התחילה פריחה? להפסיק לקחת את הכדור?
    אני רוצה להשתמש בכדור רק כאשר יש מבחנים האם עלי להסתגל לכדור במשך תקופה מסוימת ואז לקחת רק במבחנים ? בתקופת מבחנים כאשר יש כל יומים עד 4 ימים מבחן לקחת את הכדור יום יום או רק ביום של המבחן?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פריחה בעור - דחוף!

הוספת תגובה

• פריחה בעור - דחוף! - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    24/10/2011

שלום,
    במקרים שעולה חשד לתופאת לוואי לתרופה, פריחה במקרה זה, יש לפנות לרופא המטפל כדי לברר האם זה אכן קשור לריטלין או לגורם אחר.
    אין בעיה לקחת ריטלין לא באופן קבוע אלא רק בימים שצריך.
    נושא ההתרגלות לטיפול אכן קיים אך לא אצל כולם. אני כן ממליץ ליטול את התרופה בהתחלה באופן רציף עד שמגיעים למינון המתאים ואז אפשר בהמשך לקחת רק לפי הצורך.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

דן
    24/10/2011

אני בטוח במאת האחוזים שהפריחה מהרטלין האם להמשיך לקחת או לא? או שחייב ללכת לרופא משפחה / נירולוג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    25/10/2011

עדיף שתפנה לרופאהמשפחה שיוכל גם לבחון את טיב הפריחה מקרוב.

ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו