קשיים בהתאמת ריטלין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשיים בהתאמת ריטלין
    ליאת
    29/10/2011

שלום,אני בת 28 50 ק"ג ובריאה.אובחנתי כadd בשילוב עם מחוננות והחלטתי להשתמש בריטלין.בהתחלה ריטלין רגיל 10 מ"ג היה מעולה ומשם עברתי לla 30, זמן קצר לאחר מכן חשתי תת מינון ועברתי לקונצרטה 54 במשך חודשיים,שוב אותו סיפור של ירידה חדה בהשפעה,השפעה קצרה מדי ושוב חזרתי לרגיל כדי להתאים מינון והגעתי ל20 מ"ג למנה.קונצרטה 72 השפיעה רק כ10 שעות שלא הספיקו לי אז הרופא רשם לי la 50 (שילוב 20 ו30) ותוספת 20 רגיל לאחה"צ.אחרי כמעט חודשיים שוב ירדה היעילות ובניסיון נוסף עם הרגיל נאמר לי לעלות בהדרגה ל25,30 ובעצם עד 40.כעת אני מרגישה טוב במינון 30 אך מינון זה מגביל אותי בכמות היומית כי הוא מאפשר 3 פעמים ביום וההשפעה אצלי קצרה(3 שעות) וזה לא מספיק.תכשיר ארוך עוד מגביל יותר בגלל הכמות "המבוזבזת".בנוסף אני דואגת שגם מינון זה יאבד מיעילותו.במצבים בהם ריטלין לא עובד טוב ידוע לי שיש תחליפים שנתן ליבא מחו"ל אך אין ביכולתי לעמוד בהוצאות בשום פנים ואופן.שאלתי היא האם יש תרופות שכן קיימות בארץ ומה הן? בנוסף,חלק מהביטוי של ההפרעה אצלי הוא עייפות וקשיי הרדמות.רופא פרטי שהתייעצתי איתו אמר שיש תרופה בשם מודפיניל שעוזרת לעייפות ונתן לשלבה עם ריטלין.איך אפשר לקבל מרשם כדי לנסות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשיים בהתאמת ריטלין

הוספת תגובה

• קשיים בהתאמת ריטלין - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    31/10/2011

שלום,
    אכן תאור מסובך....
    כמובן שאין באפשרותי לאזן את הטיפול התרופתי שלך דרך הפורום, את זאת יכול לעשות רק הרופא המטפל שאיבחן ועוקב.
    ברור שאם את נוטלת שילובים של תרופות ארוכות טווח ,קיים חשש שהשפעת הטיפול תגלוש לשעות הלילה ותשפיע על יכולת ההירדמות ומכאן לעייפות בשעות היום.
    לא תמיד ניתן לקבל פתרון תרופתי לכל שעות הפעילות היומית (במסגרת תרופות הסל)
    ואני ממליץ לפעמים לשקול וויתור על שעות הערב לדוגמא לטובת שינה טובה יותר.
    באשר למרשמים רפואיים: לא צריך ל"השיג" אותם, אלא לקבלם מרופא מטפל ע"פ שיקולים רפואיים.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל תודה

ליאת
    04/11/2011

שלום ד"ר אריה בקלו,אני מוסיפה את שאלתי לשאלה הקודמת מכיוון שהנושא זהה. קיבלתי מרשם לפרוביג'יל מכיוון שהפרעת השינה של מאובחנת ומקורה אינו בריטלין למעשה לריטלין אין כלל השפעה כל עוד אני דואגת שסיום ההשפעה המאוחר ביותר הוא 9 בערב.כמעט שבוע אני מנסה מודפיניל מבחינת מינונים ושעות ולכן לא נוטלת ריטלין כדי שאוכל בצורה אובייקטיבית לדעת מתי ההשפעה נגמרת(יש טווח רחב 8-15 שעות) וכבר קיבלתי תמונה די מדוייקת.עם ריטלין אני צריכה להמשיך בעוד כמה ימים ולעשות את כל הטיטרציה מהתחלה.שימוש בפרוביג'יל לא סותר ריטלין וההגבלת עדיין עומדת על 90 מ"ג ליום.שאלתי היא מה הנוסחא היום(איני מוצאת אחידות באתרים ומידעונים) להתאמת ריטלין למנה וליום,שוב אני 50 ק"ג בת 28. מה המקסימום שאפשר להגיע בכל מנה(לכל היום אני יודעת ש90). בתודה.

נ.ב-אני מתפללת שיחד עם מודפיניל שמטפל בעייפות הנוראית סוף סוף אוכל להנות מההשפעה "האמתית" והנחוצה של הריטלין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל תודה - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    04/11/2011

הטיפול לא נעשה רק לפי גיל ומשקל אלא מקובל להתחיל במינון נמוך ולהגיע לרמה הטיפולית במינון הנמוך ביותר.
    אכן 90 מג. הוא המקסימום ליום ולכן ס"ה חלקי הטיפול המפוצל לא יעלו על השלם(90).
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו