שכל..

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שכל..
    יוסי
    01/11/2011

שלום
    אני מבקש לשאול שאלה שמאוד מציקה לי. אני מקווה שזהו הפורום המתאים, לא מצאתי פורום יותר מתאים. (אם זה לא הפורום המתאים, אודה אם תפנו אותי למקום מתאים יותר).

מכיוון שהעולם שלנו מאוד מחשיב חכמה, שכל, אנשים מבריקים וכדו' ואני לא מצליח כלכך למקם את עצמי - חכם או שלא כל כך..

רציתי לשאול האם אנטלגנציה זה דבר אחד ? האם כשאומרים על אדם שהוא חכם או להיפך, הכוונה ליכולת אחת מסויימת או שחכמה/שכל מורכבים מדברים שונים?
    האם יתכן שאחד יחשב "חכם" כי הוא מבריק והשני יחשב כך כי הוא חושב לעומק אך לא מבריק והשלישי חושב למשל שטחי אך במהירות גבוהה וכדו' לכן גם יחשב "חכם"?
    באופן כללי האם יש אפשרות לקרוא על נושא זה היכן שהוא? (ספרות מסויימת/אתרי אינטרנט).
    תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שכל..

הוספת תגובה

• שכל.. - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    04/11/2011

שלום,
    זה לא הפורום המתאים, תנסה פורום תפוז.
    אני יכול לתרום מידיעתי האישית שגרדנר חילק את "השכל" ל 7 קטגוריות (מיומנויות) שונות, כך שאפשרי להיות גאון בתחום מיומנויות ידיים וטיפש במטמטיקה כמו גם להיות גאון ומחונן במדעים מדויקים אך חסר כל קישורים באינטגרציה חברתית.....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו