מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיואשתאודי04/11/2011
שלום רב,
יש לי ילד בן 5 שיש לו קשיים בגן בימים של גננת מחליפה בעיקר מתנהג ממש לא יפה מרביץ לילדים בא. בוקר זורק צלחות צועק מתחצף ואף מכה את הילדים יש לו פתיל מאוד קצר כועס מהר , אם לא מצליח במשימה מתעצבן ואף זורק את המשחק לרוב בבית הוא יודע להעסיק את עצמו מאוד הוא יכול ממשחק אחד קטן ליצור תעסוקה ארוכה. הוא לעיתים צועק, בזמן שהוא בקבוצת ילדים רוצה להיות ליצן ולהתנהג לא בכבוד ולא מקשיב אנחנו לפני יעוץ נאורולוגי האם כדאי בנתיים לתת לו משהו טבעי או יש דרך אחרת לשנות את ההתנהגות איך בדיוק לטפל בו אני חסרת אונים וממש מוטרדת ממנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיואשת - תגובה
ד``ר עדי אדר04/11/2011שלום לך!
לא ברור מהתאור שלך אם הקשיים ההתנהגותיים מופיעים רק בימים שבהן יש גננת מחליפה. במצב כזה צריך לבחון איתה ועם הגננת דרכים להצבת גבולות ולעידון תגובותיו.
לגבי "משהו טבעי" - אין חומרים טבעיים אשר הוכחו מדעית כיעילים ובמיוחד במצבים של קשיים תפקודיים התנהגותים.
חשוב במצב כזה תצפית של הפסיכולוגית של הגן, גיבוש תוכנית לעיצוב התנהגותי וכן לשקול אבחון נוירולוגי.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אודי06/11/2011שלום ד"ר ותודה על התשובה
הקשיים בהתנהגות קיימים גם עם גננת האם אבל במידה מזערית ביותר וגם בבית.
בשנה שעברה היינו בשיחות עם פסיכולוגית הגן והבנו שיש בעיה תחושתית רגשית ועבדנו על גבולות וחוקים היה שיפור מדהים בהתנהגות וגם בתחילת השנה ויש שוב ירידה בשבועיים האחרונים האם באיבחון נאורולוגי בגיל 5.5 ניתן להחליט על טיפול תרופתי או שיש טיפול חלופי?
רוצה לבצע איבחון במידי גם לקראת בית הספר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
ד``ר עדי אדר09/11/2011שלום לך!
אנו נוהגים מידה של "שמרנות" לגבי טיפול תרופתי לפני גיל 6 ש' ובדרך כלל יומלץ על טיפול כזה במידה ויש הפרעה תפקודית משמעותית ומתמשכת עם ביטויים התנהגותיים משמעותיים.
בהחלט יש לשקול טיפול התנהגותי (על ידי פסיכולוג) כולל יעוץ להורים וגם לגננת וזאת לפני החלטה על טיפול תרופתי.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני אעז להציע משהו, OK? לפעמים ואני
טורין12/11/2011שונאת שאומרים לי את זה .."זה בא מהבית"....אבל לפעמים אולי אנחנו מתנהגים עם הילד בבית בקשיחות אולי מציבים לו יותר מידי גבולות וכשהוא לא עומד בהם (מכירה באופן אישי) אנחנו מטילים עליו עונשים שהוא לא יכול לשת אותם. אני עשית את הטעות הזאת עם הבן שלי שהובילה בסופו של דבר (להתפרצויות זעם איומות בבית הספר. אולי זה לא היה הדבר היחידי אצלנו , גננת לא נחמדה ומגיזה בהחלט יכולה לעשות "עבודה טובה" בתחום זה, מורה שהינמיקה איתה לא טובה. שהיא מחפשת את היל. אבל שווה לבדוק האם בבית אנחנו לא מחמירים מידי (אני יודעת היום שהגזמת והלוואי והייתי חכמה יותר. לא תמיד הילד לא בסדר לפעמים אנחנו פשוט לא קוראים אותו נכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל ייאוש....
רונית שני08/11/2011אכן, ההתמודדות לא פשוטה אבל אין מקום לייאוש.
הכוחות שלך משמעותיים להמשך התהליך החינוכי.
נראה כי בנך יודע בדיוק מתי ואיפה הוא יכול להתנהג התנהגות שאינה מקובלת..כך שזה עניין של עבודה.
בהצלחה!
רונית שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?