מיואשת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיואשת
    אודי
    04/11/2011

שלום רב,
    יש לי ילד בן 5 שיש לו קשיים בגן בימים של גננת מחליפה בעיקר מתנהג ממש לא יפה מרביץ לילדים בא. בוקר זורק צלחות צועק מתחצף ואף מכה את הילדים יש לו פתיל מאוד קצר כועס מהר , אם לא מצליח במשימה מתעצבן ואף זורק את המשחק לרוב בבית הוא יודע להעסיק את עצמו מאוד הוא יכול ממשחק אחד קטן ליצור תעסוקה ארוכה. הוא לעיתים צועק, בזמן שהוא בקבוצת ילדים רוצה להיות ליצן ולהתנהג לא בכבוד ולא מקשיב אנחנו לפני יעוץ נאורולוגי האם כדאי בנתיים לתת לו משהו טבעי או יש דרך אחרת לשנות את ההתנהגות איך בדיוק לטפל בו אני חסרת אונים וממש מוטרדת ממנו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיואשת

הוספת תגובה

• מיואשת - תגובה

ד``ר עדי אדר
    04/11/2011

שלום לך!

לא ברור מהתאור שלך אם הקשיים ההתנהגותיים מופיעים רק בימים שבהן יש גננת מחליפה. במצב כזה צריך לבחון איתה ועם הגננת דרכים להצבת גבולות ולעידון תגובותיו.

לגבי "משהו טבעי" - אין חומרים טבעיים אשר הוכחו מדעית כיעילים ובמיוחד במצבים של קשיים תפקודיים התנהגותים.
    חשוב במצב כזה תצפית של הפסיכולוגית של הגן, גיבוש תוכנית לעיצוב התנהגותי וכן לשקול אבחון נוירולוגי.

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

אודי
    06/11/2011

שלום ד"ר ותודה על התשובה
    הקשיים בהתנהגות קיימים גם עם גננת האם אבל במידה מזערית ביותר וגם בבית.

בשנה שעברה היינו בשיחות עם פסיכולוגית הגן והבנו שיש בעיה תחושתית רגשית ועבדנו על גבולות וחוקים היה שיפור מדהים בהתנהגות וגם בתחילת השנה ויש שוב ירידה בשבועיים האחרונים האם באיבחון נאורולוגי בגיל 5.5 ניתן להחליט על טיפול תרופתי או שיש טיפול חלופי?
    רוצה לבצע איבחון במידי גם לקראת בית הספר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - תגובה

ד``ר עדי אדר
    09/11/2011

שלום לך!

אנו נוהגים מידה של "שמרנות" לגבי טיפול תרופתי לפני גיל 6 ש' ובדרך כלל יומלץ על טיפול כזה במידה ויש הפרעה תפקודית משמעותית ומתמשכת עם ביטויים התנהגותיים משמעותיים.

בהחלט יש לשקול טיפול התנהגותי (על ידי פסיכולוג) כולל יעוץ להורים וגם לגננת וזאת לפני החלטה על טיפול תרופתי.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני אעז להציע משהו, OK? לפעמים ואני

טורין
    12/11/2011

שונאת שאומרים לי את זה .."זה בא מהבית"....אבל לפעמים אולי אנחנו מתנהגים עם הילד בבית בקשיחות אולי מציבים לו יותר מידי גבולות וכשהוא לא עומד בהם (מכירה באופן אישי) אנחנו מטילים עליו עונשים שהוא לא יכול לשת אותם. אני עשית את הטעות הזאת עם הבן שלי שהובילה בסופו של דבר (להתפרצויות זעם איומות בבית הספר. אולי זה לא היה הדבר היחידי אצלנו , גננת לא נחמדה ומגיזה בהחלט יכולה לעשות "עבודה טובה" בתחום זה, מורה שהינמיקה איתה לא טובה. שהיא מחפשת את היל. אבל שווה לבדוק האם בבית אנחנו לא מחמירים מידי (אני יודעת היום שהגזמת והלוואי והייתי חכמה יותר. לא תמיד הילד לא בסדר לפעמים אנחנו פשוט לא קוראים אותו נכון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אל ייאוש....

רונית שני
    08/11/2011

אכן, ההתמודדות לא פשוטה אבל אין מקום לייאוש.
    הכוחות שלך משמעותיים להמשך התהליך החינוכי.
    נראה כי בנך יודע בדיוק מתי ואיפה הוא יכול להתנהג התנהגות שאינה מקובלת..כך שזה עניין של עבודה.

בהצלחה!

רונית שני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו