שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    יקיר
    29/01/2008

שלום,אני נער בן 17 ולפני שבוע עשיתי אבחון TOVA ונמצא שיש לי ADD וADHD למרות שאני לא היפראקטיבי אבל יש לי בעיות בלימודים מבחינת הבנה וקליטת החומר .
    לאחר מכן הלכתי עם התוצאות לנאורולוג והוא נתן לי מרשם לרטלין .
    התופעה של הבעיה בלימודים התחילה בגיל 15 לפני זה הכל היה בסדר ויש לי שלוש שאלות לנושא :
    1)האם יכול להיות קשר לטיפול הורמונאלי של עיקוב התפתחות (טיפול ב6 זריקות טסטוסטרון) לבעיות קשב וריכוז (הטיפול החל בגיל 15)
    2)האם יש תחליף לרטלין כי ממה שקראתי באינטרנט יש לו מלא תופעות לוואי משהו שאולי יתקן את הנזק או ישפר את המצב .ולא יפתור לכמה שעות בלבד כמו הרטלין
    3)לפי מה שאני מרגיש ההחמרה במצב רק הולכת ומחמירה מה אפשר לעשות כדי לעצור את ההדרדרות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• קשיי קשב מגיל 15

אייל אליאש
    31/01/2008

שלום יקיר
    הפרעת קשב היא בהגדרה הפרעה התפתחותית שבאה לידי ביטוי לפני גיל 7. אך יכול להיות במקרה של ADD ויכולת אינטלקטואלית טובה שהקשיים יורגשו בצורה משמעותית רק בחטיבת הביניים.
    אני לא יודע אם יש קשר בין הטיפול ההורמונאלי לבין סימנים של בעית קשב כדאי לשאול את הרופא המטפל.
    לגבי ההחמרה במצב שאתה מצין לא ברור לי למה הכוונה ולכן כדאי להתיעץ על כך עם הרופא המטפל.
    מבחינת הטיפול התרופתי . רטאלין הינו תרופה יעילה לטיפול בבעית הקשב אצל מרבית האנשים .
    ( ראה פירוט של דר עדי אדר לגבי סוגית תופעות הלוואי בתשובות לשאלות דומות בפורום) אם אתה מתכוון לרפואה אלטרנטיבית אין בידי ממצאים חד משמעיים ליעילותה של תרופה כזו או אחרת.
    איל אליאש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו