מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מבולבלאילן27/11/2011
שלום רב,
יש לי בעיה ואני לא יודע כל כך מה לעשות.
מאז שאני זוכר את את עצמי אני קצת מפוזר ומעט חולמני. אך דיי ידעתי לשלוט על זה.
בצערותי אובחנתי כמחונן וסיימתי תואר ראשון במדעי המחשב ופיסקה עוד בתיכון.
כיום אני בן 32 דוקטורנט למדעי המחשב וחוקר באוניברסיטה.
לפני כשנתיים חוויתי חוויה קשה אשר גרמה לי להתקפי חרדה אך לאחר טיפול אני בסדר גמור ולא מרגיש סיפטומים אלו כלל.
אני מרגיש לאחרונה שמאד קשה לי להתרכז בדבר אחד בצורה ממוקדת, אני מנהל שיחה ומחשבותי בורחות, אני מדבר או מעביר הרצאה ובזמן זה אני חושב על מחשבות אחרות ומאד קשה להתרכז על מה שאני מדבר. קשה לי לשבת מול המחשב ולכתוב קוד, אני מרגיש עייף כל הזמן.
מתי שאני מתאמץ להתרכז אני מתחיל להרגיש דפיקות לב מואצות וחנק (כפי שהרגשתי שהייתי בחרדה) ולכן אני מאד מבולבל ולא יודע ממה אני סובל.
האם בעיית הקשב נובעת מחרדה? האם זו בעיית קשב וריכוז?
האם יש דרך אובייקטיבית לבצע אבחנה מבדלת? (EEG, MRI או כל דבר אחר?)
תודה רבה.
תומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבולבל - תגובה
ד``ר אריה בקלו29/11/2011שלום,
זה יכול להיות גם וגם.
יתכן והבעיה היא תופעות חרדה על רקע ארוע שחווית ואז תופעות הקשב וריכוז הן משניות,אך יתכן שהפרעת הקשב היא המרכזית והחרדות הם תחלואה נילווית.
כדי לדעת יותר ,עליך לעבור אבחון רפואי מלא, במקרה כזה אני ממליץ על פסיכיאטר.
בדיקות הדמיה אינם אבחנתיות במקרה זה.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבולבל
תומר29/11/2011תודה רבה על תשובתך.
האם פסיכיאטר ידע להבחין מה גורם ומה נגרם?
האם כל פסיכיאטר או מישהו שמתמקד בבעית קשב וריכוז?
תודה רבה שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבולבל - תגובה
ד``ר אריה בקלו01/12/2011אכן כן, זו מקצועיותו .
דווקא פסיכיאטר ילדים עשוי להיות מתאים יותר (מתעסקים יותר עם ADHD) או לחילופין פסיכיאטר מבוגרים שמתעסק גם בנושא קשב וריכוז.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?