שאלה דחופה בנודע למינון של קונצרטה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה דחופה בנודע למינון של קונצרטה
    שירה
    12/12/2011

שלום,
    אני כבר 3 שנים משתמשת בכדורי ריכוז כאלו ואחרים לבסוף הרופא שלי התאים לי קונצרטה 54 מ"ל. אני לא סובלת מאף תופעת לוואי. אני בתקופה של לימודים לקראת הפסיכומטרי שדרשה ממני לקחת כל יום במשך החודשיים האחרונים קונצרטה (דבר שלא הייתי עושה פעם) וההשפעה פגה. אני לוקחת את הכדור ואולי מרגישה את השפעתו בשעה הראשונה ואחר כך הריכוז חוזר להיות לקוי כאילו לא לקחתי כדור. נשארו לי כדורים של 36 מ"ל בבית לכן עשיתי ניסיון ולקחתי 2 כדורים של 36 (כלומר, במקום 18 מ"ל לשעה - 24 לשעה)
    אני נגשת עוד פחות משבועיים ומאחר שנוירולוג יוכל לקבל אותי רק בעוד שבועיים במקרה הטוב אני חייבת יעוץ מהיר.
    שאלתי היא האם זה בסדר לקחת מינון כזה? אני בת 18 ושוקלת 55 ק"ג. ושאלה נוסף האם זה בסדר שאחליט לקחת ברוב הימים שעד הבחינה 54 מ"ל ורק בימים מסוימים שהריכוז צריך להיות הרבה יותר גבוה לקחת 72 מ"ל. אשמח לקבל תשובה מהירה!
    תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שאלה דחופה בנודע למינון של קונצרטה - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    13/12/2011

שלום,
    לא מקובל לתת יעוץ תרופתי פרטני בפורום שכן זה באחריות הרופא המטפל.
    כללית ניתן לומר שטווחי המינון אינם צרים ובהחלט ניתן להגיע למינון שציינת .
    העיקרון המנחה בטיפול הוא אפקט מקסימלי במינון המינימלי, תוך התייחסות אישית לכל מטופל בהתאם לצרכיו ותגובתו האישית לטיפול.

בברכה
    ד"ר אריה בקלו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו