האם יתכן שיש הפרעת קשב?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם יתכן שיש הפרעת קשב?
    יעל
    15/12/2011

לא הפרעתי בכיתה. לא רבתי, לא הרבצתי, לא צעקתי. אבל תמיד חלמתי, ציירתי במחברת, ומגיל מאוד מאוד צעיר לא הכנתי שיעורי בית או למדתי למבחנים. גם אם משהו הלהיב אותי שקעתי בו לזמן קצר בלבד, ולמעשה זה נמשך ככה עד היום (בת 29). גם במהלך התואר הראשון (מדעי החיים) לא הצלחתי לשבת ולסכם למשך הרצאה שלמה, לא הצלחתי לשבת וללמוד למבחנים יותר מחצי שעה ברציפות, ועבודות הגשתי תמיד ברגע האחרון, אע"פ שתכננתי אחרת. נסחפתי תמיד בחלומות בהקיץ או בגלישה באינטרנט. גם במטלות יומיומיות יותר כמו ניקיון, בישול, קניות, אני נאלצת לעשות הפסקות, דוחה הכל לרגע האחרון ולרוב לא מספיקה כל מה שתכננתי. כרגע אני לא לומדת. עובדת בעבודה בשכר נמוך מאוד שלא קשורה בכלל לתואר הראשון. במשך השנים אובחנתי כסובלת מדיכאון, הפרעות חרדה, הפרעת אישיות גבולית, והפרעה בי פולרית, כמובן, ע"י אנשי מקצוע שונים. במשך שנים ניסיתי טיפולים תרופתיים של ssri ותרופות לאפילפסיה (להפרעה הבי פולרית כביכול) ואלו לא עזרו, והפסקתי אותם. אין ספק שאני סובלת מרמה מסוימת של דיכאון ודימוי עצמי נמוך, אבל אני תוהה אם זו לא שאלת הביצה והתרנגולת. למרות שאני מרגישה שיש לי פוטנציאל עצום אני לא מממשת אותו, ואני מתוסכלת מאוד. אני קמה בבוקר ומתכננת לעשות המון דברים ובפועל יושבת על הספה (בימים שלא עובדת) עד הערב, ורק אז מתחילה לעשות לעשות חלק מהמטלות שתכננתי לאותו היום. האם יש אפשרות שיש הפרעת קשב וריכוז שמעולם לא אובחנה? או שאני פשוט חולמת על פתרון קסם... ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם יתכן שיש הפרעת קשב?

הוספת תגובה

• האם יתכן שיש הפרעת קשב? - תגובה

ד``ר עדי אדר
    16/12/2011

שלום לך!

תודה לך על המסר המפורט.

אכן מאפיינים רבים שהזכרת תומכים באפשרות של הפרעת קשב וריכוז יתכן בשילוב עם הפרעה ביפולרית.

מומלץ מאוד לפנות לפסיכיאטר להמשך בירור ואבחון!

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו