מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה בבקשה!!!!עדי25/12/2011
שלום
אני בת 22 אחרי צבא לפני כשנה אחרי שכל חיי חוויתי תסכולים על כך שאני לא מצליחה בשום דבר,גיליתי שיש לי הפרעת קשב.
במשך כל חיי לא זכיתי מהמשפחה לתמיכה בכל הקשור לנושא,אלא רק קיבלתי ביקורות על כמה שיש לי פה גדול ושאני אישאר כל החיים לבד בגלל זה וכ"ו..
יש משהו שאני סוחבת איתי שנים רבות ולא מעיזה לפתוח את זה או לדבר על זה בפני אף אחד למרות שהייתי אצל 2 פסיכולוגיות שהרגשתי מאוד פתוחה אבל לא הצלחתי להוציא את זה מהפה.
כשהייתי קטנה ראיתי את אמא שלי עם גבר אחר.הדבר הזה ממש השפיע עליי מאז שאני קטנה הייתי נזכרת בזה,השאלה שלי האם כזה דבר יכול לגרום להפרעת קשב וריכוז?
בנוסף אני לא יכולה לדבר על זה עם אף אחד אני מתביישת נורא.מה אני יכולה לעשות?
תמיד כשאני נזכרת בזה אני אומרת לעצמי שאולי אני מדמיינת וזה לא באמת קרה. =/
בכל אופן אני כרגע מטפלת בעצמי ולמרות שאני לא מקבלת חיזוק מהמשפחה בכל הנושא של הפרעת קשב אני עדיין מתמידה ללכת לטיפול התנהגותי ויש לי גם בן זוג שתומך בי בהכל.כרגע עזבתי את העבודה שלי בגלל שאני רוצה לעסוק במשהו שאני אוהבת,ואני לא מוצאת את עצמי אני לא יודעת מהם הכישורים שלי ומה יכול להתאים לי..
האם כדאי לעשות יעוץ תעסוקתי,או הערכה נוירופסיכולוגית?
תודה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בבקשה!!!! - תגובה
ד``ר עדי אדר25/12/2011שלום לך!
אני ממליץ שתבצעי אבחון מסודר, בשלב ראשון רצוי יעוץ פסיכולוגי כי יתכן והרקע לקשיים שלך קשורים סביב גורם רגשי, אולי ארועים טראומטיים הקשורים לילדותך והמוטרדות שאת חשה עקב כך גורמים להפרעת קשב משנית.
הפרעת קשב היא הפרעה ראשונית ולא מופיעה בעקבות ארוע טראומטי זה או אחר. אז כמובן יתכנו גורמים נוספים כמו חרדה, דיכאון ועוד ואת זה ניתן לבדוק במסגרת הערכה פסיכיאטרית, טיפול פסיכותראפי ובהמשך יש מקום לשקול אבחון של הפרעת קשב.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה בבקשה
עדי26/12/2011הייי..
אני כבר ביצעתי לפני שנה אבחון של הפרעת קשב והייתי ביעוץ פסיכולוגי,וכרגע אני בטיפול אצל פסיכותרפיסטית.
בנוסף אני נוטלת ריטלין ובעקבות מצבי רוח משתנים גם וויפאקס.
לדעתך אני זקוקה למשהו נוסף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה בבקשה - תגובה
ד``ר עדי אדר27/12/2011שלום לך!
קשה כמובן לענות במדויק על שאלה כזו אבל במצבים כאלה השילוב הנכן הוא בין תמיכה רגשית לטיפול תרופתי ונראה לי כי אכן את נוקטת בשתי שיטות הטיפול.
באופן כללי את צריכה לנסות להבהיר לעצמך מצבים הקשורים לילדותך אך לא פחות חשוב להמשיך עם תובנות אלו קדימה ובראייה אופטימית!
בהצלחה!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?