מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה והכוונהשיראל28/12/2011
שלום,
אני בת 22 וסובלת מהפרעת קש וריכוז
לפני שנה וחצי עברתי אבחון BRC שעולה מתוך הקשיים שלי קושי בתפקודיים הניהוליים,
נכון לעכשיו אני בתחילת דרכי ואני מנסה למצוא מקצוע לחיים ולעשות עוד דברים כמו תחומי עניין שימלאו אותי בנוסף,אך אני נתקלת בקושי של חוסר מוטיבציה,שזה אומר המון רעיונות אבל כלום לא יוצא באמת לפועל.
כרגע אני עוברת טיפול קוגנטיבי בבאר שבע אצל פסיכותרפיסטית שטוענת שכשיגיע באמת הדבר שבו אני רוצה לעסוק אני ארגיש את זה מעצמי ולא מיעוץ תעסוקתי.
כמו כן גם שאימון אישי לא מועיל כי זו בדיוק הבעייה של אנשים עם הפרעת קשב,החלק של המוטיבציה לעשות דברים.אז איך בדיוק אני אביא את עצמי למצב של לעשות דברים גם אם הם לא כייפים במיוחד והאם זה קשור לתפקוד הניהולי?
מה היית ממליץ לי לעשות בהמשך?
אודה לך מאוד אם תפרט לי בדיוק מה עדיף ואיזה טיפול/יעוץ הכי יתאים לי כאשר אני בנאדם שרוצה לראות תוצאות ולא לחכות שיפול האסימון בעוד כמה שנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה והכוונה - תגובה
ד``ר עדי אדר29/12/2011שלום לך!
ממבחן BRC הוא לא מהווה תחליף להערכה פסיכולוגית או תעסוקתית.
תפקודים ניהוליים כלשעצמם לא מהווים עדיין אינדיקציה שמכוונת לכיוון טיפולי זה או אחר אלא רק חלק ממכלול של האבחון שהשלם.
איני מצליח להבין את ההמלצה של הפסיכותרפיסטית שלך וכמובן שאיני מתכוון לבקר המלצות מקצועיות ללא מידע מפורט אך באופן כללי אין ספק שהכוונה מקצועית ואימון אישי הן שיטות לגטימיות לכל מבוגר "מבולבל" שלא יודע להחליט לגבי דרך מקצועית מתאימה. אנשים עם הפרעת קשב (במידה ואכן יש לך הפרעה כזו - על פי הבנתי לא עברת אבחון כזה!) בהחלט זקוקים להכוונה אישית!
אני לא בטוח שפתרתי לך את הספקות ואת התהיות אך אני פשוט ממליץ לך לעבור אבחון מלא ולתכנן עם הגורם המאבחן והמטפל דרך לסייע לך לבחור את דרכך המקצועית בעתיד.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה והכוונה
עדי29/12/2011היי
למה אתה מתכוון אבחון מלא?
יש המון אבחונים ..גם תעסוקתי גם נוירופסיכולוגי גם דידקטי(אני לא יודעת אם יש לי לקויות למידה )
בנוסף אני בטוחה שיש לי הפרעת קשב,יש לי את כל הסימפטומים ואני גם הולכת לפסיכיאטר שנותן לי ריטלין.
בכל אופן האם אימון אישי/הערכה תעסוקתית יהיה יותר פרקטי עבורי מטיפול התנהגותי כרגע?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה והכוונה - תגובה
ד``ר עדי אדר29/12/2011איני יכול לציין לך איזה סוג טיפול עדיף - לפני כן צריך להבין מה מקור קשיים ובהאתם לכוון טיפול.
אם את הולכת לבצע אבחון אצל פסיכיאטר הוא הגורם המתאים לענות לך - כי צריך לנסות להבין האם מקור הבעיה הוא הפרעת קשב, דיכאון, קושי על רקע אחר -
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך עזרה והכוונה
עדי29/12/2011אבחון BRC לא בודק הפרעת קשב? כי ראיתי שכתבת לי שלא עברתי אבחון של הפרעות קשב..
אני יודעת שזה כן נותן אינדיקציה לדעת אם יש או אין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך עזרה והכוונה - תגובה
ד``ר עדי אדר30/12/2011ש
אבחון BRC, מבחן טובה וכו' נותנים רק אינדיקציה ראשונית.
הסגוליות והספציפיות שלהם לא גבוהה ואין להסתמך עליהם באופן בלעדי לקביעת אבחנה של הפרעת קשב!
אבחנה כזו צריך לקבוע (או לשלול) רק לאחר אבחון של איש מקצוע (נוירולוג, פסיכיאטר).
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?