אבחון הפרעות קשב וריכוז מאיזה גיל??

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבחון הפרעות קשב וריכוז מאיזה גיל??
    חני
    13/02/2012

שלום,

יש לי ילדה בת 4 שהיא בגן כרגע- טרום חובה. בשיחה עם הגננת היא אמרה לי שיש לה סימנים להפרעות קשב רויכוז והמליצה לי לקחת אותה לאבחון. לטענתה זה מתבטא בזה שבגן היא לא יכולה לשבת בשקט משך זמן רצוף ולהתרכז, היא כל הזמן בתנועה מתמדת!! למרות שזה לא משפיע על מטלות שהוא צריכה לעשות בגן והיא מצטיינת בהכול. אני גם מבחינה בזה בבית היא כל הזמן מתרוצצת לא נחה לרגע... מדי פעם כשלא מרשים לה משהו היא מתפרצת ומתחילה לצרוח ולצעוק אבל אני חייבת להדגיש שזה פעם ב.... לא תמיד!מה גם שכשאני נותנת לה לגזור ולצבוע בבית היא יושבת ואין לה שום בעיה!
    השאלה שלי היא- האם מוקדם מדי לקחת אותה לאבחון..?האם זה דרך קופת חולים או באופן פרטי...? סדר גודל עלויות של האבחון?
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אבחון הפרעות קשב וריכוז מאיזה גיל?? - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    14/02/2012

שלום,
    כבר בגילאי הגן ניתן לזהות סימנים קליניים שעלולים להפוך להפרעת קשב וריכוז בגיל 6 ומעלה.
    במקרה שלכם אני ממליץ שתבקשו מקופת החולים שלכם הפניה לבדיקת אבחון התפחותי באחד המרכזים הקיימים. במסגרת אבחון כזה ניתן לקבוע מה הבעיה, מה הטיפול ומה רומז העתיד.
    בדיקה כזו איננה כרוכה בעלות.

בברכה
    ד"ר אריה בקלו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו