מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעת קשב מבוגריםעמוס14/02/2012
שלום, אני סבלתי בילדותי מהפרעות קשב וריכוז, אינני זוכר כיצד טופלתי.
בשנים האחרונות (אני בן 34) התחלתי להרגיש בהפרעות שוב (אימפולסיביות, אי נינוחות).
ניגשתי לנוירולוג של קופת החולים שלי, והנ"ל המליץ כמובן על ריטלין , אך הזהיר אותי כי ישנם תופעול לוואי כגון:
1. טיקים מוגברים - אני סובל מטיקים ואינני מעוניין להעצים אותם.
2. דיכאון
3. החשוב מכול - הגברה של כאבי ראש. אני סובל מכאב ראש שנקרא קלסטר הדק, המופיע בפעם בכמה שנים למשך חודש ומשתק אותי לחלוטין בזמני ההתקפים.
אינני מעוניין לקחת שום תרופה שעלולה להגביר את הקלסטר הדק.
מה עלי לעשות??
כיצד ניתן לטפל בהפרעות הקשב והריכוז שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קשב מבוגרים - תגובה
ד``ר אריה בקלו14/02/2012שלום,
הפרעת קשב וריכוז ניתנת לטיפול לרוב בשילוב של טיפול תרופתי, פסיכולוגי, מאמנות אישית וכו'. המרכיב התרופתי הוא חשוב ולרוב לא ניתן להמנע ממנו אם רוצים להגיע לתוצאה טובה.
לא כל ת. הלוואי שהזכרת חייבים לקרות, זה אישי . אפשר וצריך לבצע התאמה אישית של סוג הטיפול והמינון תוך מעקב התגובה הקלינית ות. הלוואי.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיוק כך ניתן לטפל בהן:
גלית14/02/2012צפה בכתבה המצורפת.
הכלים מיועדים לילדים ולמבוגרים ועובדים בצורה מדהימה!
ממליצה לך בחום מניסיוני האישי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בהפרעת קשב וריכוז ללא תרופות
נורית הרן26/02/2012ריטליין ודומיו הן תרופות מצוינות להפרעת קשב, ופועלות במהירות, אך כמובן שיש להן תופעות לואי, וגם השפעתן נעלמת כאשר הן מפסיקות לפעול. לכן, אני ממליצה לשלב טיפול בנוירופידבק, משולב באימון אישי קוגנטיבי התנהגותי. דרכי טיפול אלה איטיות הרבה יותר אבל הן עוזרות לכל הזמן.
הספרות הרפואית מלאה בעבודות מחקר המראות את יעילות הנוירופידבק בטיפול בהפרעת הקשב, כמובן על ידי מטפל מאומן ומהימן.
ד"ר נורית הרן Ph.D
שילוב - ביופידבק נוירופידבק
אימון אישי קוגנטיבי התנהגותי ללקויות למידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפתרון שבאמת עובד!
אורטל26/02/2012זו רק דוגמא אחת לדרכים היעילות בהן מטפלים בתבונה בקשיי קשב וריכוז, קשיי למידה ועוד. בעזרת גילוי הסיבות האמיתיות לבעיה ומתן פתרונות שבאמת עובדים!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)