LA מינון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• LA מינון
    סט'
    25/03/2012

שלום. אני סטודנטית בת 25. שוקלת 60 ק"ג. קיבלתי מרשם לריטלין LA 20 מ"ג. זה ממש לא עושה לי כלום. אני נרדמת עם זה חופשי לשנת צהריים, מתקשה להתרכז. בקיצור- כלום.

הרופאה הציעה שכיוון שכבר יש לי מלאי של כדורים, שאקח בבוקר שתי קפסולות של 20 מ"ג ריטלין LA כל אחת.

שאלתי היא - מהו המינון המומלץ לפי משקל? מצאתי ברשת המלצות למינון של ריטלין לפי משקל אך לא של ריטלין LA לפי משקל.
    האם נטילת שתי קפסולות ריטלין LA 20 מ"ג שווה לנטילה אחת של 40 מ"ג?

האם חייב לקחת את שתיהן יחד, או שאפשר אחת ואחרי שעה-שעתיים עוד אחת?

לאיזה מינון של קונצטרטה מקביל הריטלין LA 20 מ"ג?
    אני שואלת כי גם קונצטרטה 36 לא הזיז לי בכלל.

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    LA מינון

הוספת תגובה

• LA מינון - תגובה

ד``ר עדי אדר
    25/03/2012

שלום לך!

במסגרת הפורום אנוחנו לא נותנים יעוצים אינדיבדואלים וזה תפקידו של הרופא המטפל.
    ניתן להתייחס לשאלה שלך באופן כללי.
    אכן שני כדורי LA שווים ל- 40 מ"ג להשגת אפקט "חזק" יותר מומלץ לקחת אותם ביחד. בהחלט מינון של 20 מ"ג LA למשקל שציינת הוא מאוד נמוך.

ניתן לשקול מינון קונצרטה של 54 מ"ג.

יש לצין כי 10-15% מהאנשים לא מגיבים לתכשירי ריטלין אם כי בשלב הנוכחי מוקדם להניח כי את שייכת לקבוצה זו.

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ולגבי ה LA

סט'
    25/03/2012

תודה ד"ר.

רק לוודא שהבנתי-
    האם 56 קונצרטה מקביל ל 40 ריטלין LA?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ולגבי ה LA - תגובה

ד``ר עדי אדר
    25/03/2012

שלום לך!

פחות או יותר המינונים דומים - עם זאת יש לזכור כי זוהי לא מתמטיקה יבשה והתרופות מתנהגות צורה שונה בכל בן אדם

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו