ריטלין LA מספר שאלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריטלין LA מספר שאלות
    סטו'
    01/04/2012

שלום,
    מתנצלת מראש על אוסף השאלות. הן קצת קשורות אחת בשניה ומאוד אודה לכם לתשובה לכל שאלה, זה יעזור לי להתנהל נכון.

אני שוקלת כ 60 ק"ג. התחלתי ליטול ריטלין LA 40 מ"ג. מספר שאלות בבקשה-

1) אני מרגישה שזה מאוד תורם לי- זה משפר את הריכוז (וגם את מצב הרוח והביטחון העצמי שממילא היו סבירים). אבל זה נמשך 4 שעות בלבד.
    אחרי 4 שעות יש לי נפילת אנרגיה מטורפת. ממש רצון עז לישון. לא מסוגלת לחשוב ולתפקד קוגנטיבית גם בדברים פשוטים. הגוף גם נחלש, מזכיר הרגשה של נפילת סוכר, שמרגישים שהגוף קצת רועד וחלש. אני כן אוכלת ושותה היטב, אך מרגישה לאחר 4 שעות כמו בסיומו של צום ארוך. האם זה נורמלי?

2)עברתי לריטלין LA משום שהקונצרטה לעתים ארוך לי מידי.
    אני לא נוטלת קבוע אלא רק לפי הצורך. לפי מערכת הלימודים ולוח המבחנים.
    האם ניתן בימים "קצרים" של לימודים להשתמש בריטלין LA ובימים ארוכים בקונצרטה? האם זה תקין ככה להחליף לסירוגין? והאם מותר לרופא לרשום לי את שניהם ולסמוך עליי בהתנהלות בינהם.

3) כתבתם פה שיש ליטול התרופות בבוקר.
    מה אם אני מתכוונת ללמוד למבחן בלילה וגם בבוקר שלמחרת,
    האם תקין לקחת ריטלין LA בשמונה בערב (כדי ללמוד על חצות ואז לישון) , להתעורר ב 8 בבוקר וליטול מנה נוספת של ריטלין LA או קונצרטה.
    האם זה תקין?

4)קראתי והוסבר לי שריטלין (אני מניחה שהכוונה היא לכל סוגי התרופות- קונצרטה וכו) מתנקה לגמרי מהגוף. למה הכוונה?
    תוך כמה זמן זה קורה? האם זה תלוי מינון?

5) לגבי ריטלין ואלכוהול- הבנתי שזה אסור. כיוון שאיני נוטלת כל יום, האם ביום שלא נטלתי ריטלין, מותר לי בערב לשתות יין/בירה?
    או, אם בערב שתיתי אלכוהול, למחרת בבוקר מותר לי ליטול ריטלין?
    אולי השאלה היא כמה זמן צריך להמתין בין ריטלין לאלכוהול (לכל אחד מהם זמן אחר לעזוב את הגוף)

תודה מראש וסליחה על ה"הפצצה"

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ריטלין LA מספר שאלות

הוספת תגובה

• ריטלין LA מספר שאלות - תגובה

ד``ר עדי אדר
    01/04/2012

שלום לך!

לגבי המינון המתאים לך מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל – איננו נוהגים לתת יעוץ כזה במסגרת הפורום.

ברור שתרופה זו אמורה להשפיע יותר שעות ולכן צריך שוב לשקול עם הרופא את נושא הקונצרטה אשר אמורה להשפיע 10-12 שעות.

ככל שנוטלים תרופה בצורה קבועה יש פחות תופעות לוואי – לכן שינויים תכופים בסוגי התרופה אמנם "מותרים" אך עלולים להגביר תופעות לוואי.

נטילת התרופה בשעות מאוחרות עלולה לגרום לקשיי הרדמות לכן בהחלט לא מומלץ לקחת אותה בשעות הערב.

אכן התרופה לא מצטברת בגוף ולמעשה אחרי מקסימום יממה הגוף "נקי" מהתרופה.

מותר לשתות אלכוהול במידה ונוטלים את התרופה בבוקר. וגם למחרת מותר לקחת תרופה. כמובן שרצוי לא להרבות בשתיית אלכוהול.

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

סטו'
    01/04/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו