שאלה מעניינת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה מעניינת
    מישהו
    06/04/2012

אני בן 22 כיום, כשהייתי בן 7 עד 11 סבלתי מהפרעת קשב וריכוז,לא הייתי מסוגל להתרכז בשיעור לקרוא ולהכין שיעורי בית , והייתי מרחף כל הזמן לקחתי רטלין לתקופה קצרה מאד של חודש בערך.

לאחר שסיימתי בית ספר יסודי עברתי לחטיבת ביניים וכשהתחלתי ללמוד(לא לקחתי כבר ריטלין)פתאום יכולתי להתרכז בשיעור באופן נורמלי לגמרי,התחלתי ללמוד לקבל ציונים שהם טובים(לא מצטיין אבל ציונים שהם בסדר גמור באיזור ה-80 ממוצע ככה)ולא הייתה לא בעיה של ריחוף בשיעורים יותר וכשהיה מבחנים בהיסטוריה שהיה צריך לכתוב הרבה עמודים וללמוד מלא עשיתי זאת ללא שום הפרעה או ריחוף וגם קיבלתי בכתה ט 100 בהיסטוריה שזה מקצוע שמצריך חרישה וזיכרון רב וכל זה נעשה ללא שום עזרה.

כיום אני מסיים צבא(עוד 3-4 חודשים)סיימתי תיכון עם בגרות מלאה(5 יחידות אנגלית ו-3 מתמטיקה ו-5 יחדות כלכלה ואני הולך לעשות שיפור מתמטיקה ופסיכומטרי בשביל ללמוד עריכת דין)

הנקודה היא ששמעתי שהפרעת קשב וריכוז אינה חולפת אלא רק האדם מצליח לפתח שיטות לתמודד איתה,וזה לא נכון לגבי שמה אין שום לא בעיות ריכוז כיום משחק הרבה שחמט ,אין לי בעיות זיכרון ההפך-יש לי זיכרון חזק מאד וצילומי אני זוכר בערך 30-40 מספרי טלפון של חברים בעל פה,תמיד זוכר הכל ולא שוכח פגישות או כל מטלה אחרת(וקראתי שיש בעיות זכרון לאנשים עם הפרעות קשב)

רציתי לדעת האם התופעה פשוט נעלמה אצלי בין גיל 12-13 כליל? האם ידועים מקרים שהתופעה חולפת לגמרי? אני לא מתכוון למקרים בהם האדם הצליח לפתח שיטה להתמודד עם הבעיה, אלא האם יש מקרים בהם התופעה חלפה בצורה פיזיולוגית?
    זה מה שקרה אצלי ללא ספק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה מעניינת

הוספת תגובה

• שאלה מעניינת - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    08/04/2012

שלום,
    בהחלט מכתב מעניין.
    ידוע שכשליש מהילדים שאובחנו עם הפרעת קשב וריכוז יהיו גם מבוגרים עם אותה הבעיה.
    השאר מתחלקים בין כאלו שהבעיה חולפת לחלוטין(כנראה המקרים הקלים יותר) לכאלו שהבעיה מתמתנת/ דרכים להתגבר.
    זאת בדיוק המטרה של הערכות תקופתיות של הלוקים בהפרעת קשב וריכוז ,לעקוב אחר השינויים ולשנות הגדרות אם צריך.
    כיום אנחנו יודעים על חלק מהשינויים המבניים במוח ועל תפקוד/קשריים מוחיים השונים אצל הלוקים בהפרעה, אך עדיין לא מספיק על-מנת לתת תשובה מדויקת לגבי התהליכים הנוירו-אנטומיים.

בברכה
    ד"ר אריה בקלו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה מעניינת - תגובה

ד``ר עדי אדר
    08/04/2012

שלום לך!

אכן בחלק מהמקרים התופעה יכולה לחלוף או להתמתן למידה כזו שלמעשה כמעט ולא מפריעה.

כשליש עד מחצית מהילדים שלוקים בילדותם בהפרעת קשב לא יגלו תסמינים משמעותיים בבגרותם ולכן בהחלט יתכן מצב כי התופעה מתמתנת מאוד.

עם זאת לעתים הופעות שוב באות לידי ביטוי במהלך לימודיים אקדמיים לכן צריך לשמור על אופטימיות זהירה.....

חג שמח!
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו