מה עלינו לעשות כדי לעזור לאחי הקטן?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה עלינו לעשות כדי לעזור לאחי הקטן?
    דלית
    17/02/2008

שלום, יש לי אח בן 12 וחצי למיטב ידיעתי הילד אובחן עם בעיות קשב וריכוז בתחילת דרכו במערכת החינוך הוא היה בכיתה רגילה(כיתה א)לאחר מכן הילד הועבר לבית ספר אחר לכיתה קטנה(כיתה ב)מכיתה ג הילד לומד בבי"ס באשדוד לעיצוב גבולות והיתנהגות הילד הועבר לבי"ס הנ"ל כי אמי לא הסכימה לטיפול בריטאלין (זאת בגלל נסיונה הרב בתרופה זו מאחי הגדול)היום אחי הגיע לכיתה ז בבי"ס הנ"ל מאז כניסתו לבית הספר ועד היום הילד השתפר מבחינה לימודית (לא ממש אבל יותר טוב מכפי שהיה כשנכנס) אמי פשוט אובדת עצות בנושא ואנחנו לא יודעים מה לעשות .לפי אבחונים פסיכיאטריים ,פסיכולוגיים ונוירולוגיים הילד לא צריך טיפול בריטאלין מה עלינו לעשות כדי שהילד יהיה יותר רגוע וילמד הוא כל הזמן עצבני כי דברים לא מצליחים לו וכי בבי"ס כל הזמן אומרים לו שהוא צריך כדורים (המחנכים) והוא לא ילד טיפש הוא פשוט צריך עזרה כדי להתקדם הלאה שזה דבר שהוא אמור לקבל בבי"ס שבו הוא נמצא כיום והוא פשוט לא מקבל את זה שם הדבר היחידי שאומרים לו זה ריטאלין , בבקשה עזרו לנו לעזור לו להתקדם .
    אנחנו נשמח לדעת אם יש דרך טיבעית לעזור לו או שיטות אחרות שהם לא ריטאלין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מה עליכם לעשות? להקשיב לרופאים!

ד``ר עדי אדר
    19/02/2008

שלום לך!

אני כמובן לא מכיר את הפרטים המדויקים ואיני יכול לחוות דעה ספציפית על דרכי טיפול נכונות לילד שלא אבחנתי. לפחות על פי התאור שלך מדובר בילד עם קשיים התנהגותיים משמעותיים ומסיבות שאינן ברורות לי אתם כנראה מסרבים להקשיב לרופאים! על זה, נכונה לצערי האמרה : הדרך לגהנום זרועה בכוונות טובות. אני חושש כי למרות אהבתכם הגדולה לילד אך עקב בורותכם בנושא אתם מונעים ממנו טיפולים רפואיים להם הוא זקוק..

לא ברור לי המשפטים ש"לפי אבחונים הילד לא צריך ריטלין? האם התכוונת לזה?"

אני לא יכול להתיחס לטיפול הנכון לילד אך אדגיש בצורה ברורה ושלא משתמעת לשתי פנים : הטיפול היעיל ביותר לילד עם הפרעת קשב וריכוז ועם הפרעות התנהגות הוא הטיפול באחד מתכשירי הריטלין. זהו הטיפול היעיל ביותר והבטוח ביותר!!!!!!!!!!!!!!!!!

הפסיקו להקשיב לעצות אחיתופל אשר מפחידות אותכם. ילדים ללא טיפול עלולים (ואיני מתיחס כמובן לילדכם באופן ספציפי) ,לסבול מסיבוכים רגשיים, בעיות חברתיות ,התנהגותיות, קשיים תעסוקתיים ועוד ועוד .

אני רופא ותפקידי להשיא עצה רפואית. כמו בכל תחום ברפואה קיימים מצבים בהם אי מתן תרופה חמור לעין ערוך מאשר הטיפול עצמו. יום יום אני נתקל לצערי בהורים אשר בגלל בערות, אמונות תפלות, חוסר ידע וקיבעון בדעותיהם לא מוכנים לטפל בילדיהם (במקרה זה בטיפול תרופתי) ושלא במתכוון גורמים להם נזק גדול בהרבה מאשר הטיפול עצמו.

אני חושב שהבהרתי את דעתי היטב ואני מאחל לכם הצלחה ושיקול דעת נוסף!

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד" ר עדי אדר

דלית
    28/02/2008

יש משהו בדברייך אבל לנו יש בעיה עם ריטלין לצערנו נתנו אותו לאחד האחים היותר בוגר מהאח הקטן שעליו מדובר בעבר לא היה לנו ידע על ריטלין והיום אנחנו יודעים מה זה הכדור הזה,מה ההשפעות שלו, מה הוא עושה לאחר שפגה השפעתו וממה הוא מורכב.
    אנחנו לא מוכנים שילד נוסף ייפגע מזה וזה לא אומר שאנחנו לא רוצים לטפל בו אנחנו כן רוצים לטפל בו אבל בדרכים אחרות שהם לא ריטלין לכן פניתי אליך על מנת שתציע לי דרכים כדי לעזור לו {בלי ריטלין } או טיפול בכדור שהוא טבעי ואני יודעת שיש כאלה .

נ.ב
    אני ישמח מאוד לשמוע אם יש באפשרותך לציע לי
    דרכים אחרות. מחכה לתשבותך בהקדם

בתודה מראש
    דלית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• על ריטלין ותחליפיו......

ד``ר עדי אדר
    04/03/2008

שלום לך!

אני רופא קונבנציונלי ואני מציע טיפולים שהם בתחום המדעי הבדוק, הבטוח יחסית ואשר נבדק ואושר על ידי גורמים רפואיים בינלאומיים מקובלים.
    איני יכול להמליץ על חומרים שלא מאושרים על ידי גורמים אלו. יש לזכור כי "התחליפים" כביכול לריטלין מיוצרים בשיטות שלא תמיד בדוקות מדעיות, לא ידועה השפעתם לטווח הרחוק ואין תעוד מסודר על תופעות הלוואי שלהם.
    בתחום התרופתי יש מספר תחליפים לריטלין והם אדרל, סטרטרה, קלוניריט, תרופות נוגדות דיכאון ועוד מספר תכשירים – כולם מתחום הרפואה הקונבנציונלית.
    לכן אני לא הכתובת למתן עצות לטיפולים שלא בתחום הרפואי הממוסד. אני יכול להעיד שלאחר טיפול באלפי אלפי ילדים ומבוגרים כמעט ולא נתקלתי בתופעות לוואי משמעותיות עם ריטלין אם כי כמובן שיתכנו תופעות לוואי כמו בכל טיפול רפואי. ויש להדגיש כי קיימת תעשיה שלמה של השמצות, הכפשות, אמונות תפלות, אגדות סביב טיפול זה חלקם מתוך תמימות, חלקם מתוך בורות וחלקם מתוך מניעים מסחריים.

בהצלחה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו