ריטלין וסכנות ללב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריטלין וסכנות ללב
    יעל
    24/07/2012

שלום, הבנתי שלריטלין יכולה להיות השפעה שלילית על הלב ואף נזק ארוך טווח. אני לוקחת רוב ימות השבוע ריטלין 40 מ"ג בשחרור מושהה. רציתי לא הופניתי לעשות בדיקות ללב משום סוג, אך אני בריאה באופן כללי.
    רציתי לדעת האם אכן יש סכנה כזו ללב, ובמקרה שיש כזו האם זו סכנה בלקיחה הראשונית של התרופה (כלומר שייתכן ויש לי מום בלב ולקיחת התרופה תהווה אינטראקציה לא טובה עמו) או שגם לאחר שימוש ממושך שלא קרה במהלכו דבר יכול פתאום להופיע נזק או להגרם נזק כזה באופן הדרגתי?
    אני אחדד - האם העובדה שאני לוקחת את התרופה כבר פעמים רבות אומרת שכנראה אין סכנה משמעותית ללב?

עליי לציין שאני בהחלט מרגישה בזמן השימוש תופעות לוואי שנראות קשורות ללב - אני מרגישה כאילו הלב דופק במהירות רבה יותר אך כיוון שאני מוכנה "לסבול" את זה לטובת היתרונות של התרופה אני ממשיכה לקחת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ריטלין וסכנות ללב

הוספת תגובה

• ריטלין וסכנות ללב - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    24/07/2012

שלום,
    מחקרים נרחבים ומעמיקים הוכיחו כי הריטלין אינה תרופה מסוכנת ללב ולכן ההנחיה הרפואית היא שאין צורך בבדיקות מקדימות לפני נטילת התרופה.
    זה נכון כמובן לגבי מטופל צעיר ובריא שנבדק ע"י הרופא המטפל בטרם הוחל הטיפול, שאין בעברו בעיה לבבית ואין במשפחתו הקרובה (הורים, אחים) מקרים של בעיות לבביות בגיל צעיר.
    מקרים שאינם עונים בשלילה לקריטריונים שציינתי, חייבים הרחבת הבירור לפי שיקול דעתו של הרופא המטפל.
    הריטלין הינו תרופה ממריצה ולכן עלולה בחלק מהמקרים להגביר את קצב הלב לפרק הזמן שהיא פועלת. בהעדר בעיות אחרות שציינתי, זה לא פוגע בלב ולא גורם נזק לטווח ארוך.

בברכה
    ד"ר אריה בקלו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו