ריטלין.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריטלין.
    דבורה
    07/08/2012

בוקר טוב! אני סטודנטית בת 21 עד לפני שנתיים (שהתחלתי לימודים גבוהים) לא זכור לי או להורי איזה שהן התנהגויות המצביעות על הפרעות קשב.
    בשנתיים האחרונות אני מתקשה מאוד לשבת שיעורים שלמים ולהקשיב לדברי המרצים, אני תוך 20 דק' ואפילו פחות מאבדת את חוט המחשבה וטסה לעולמות משלי, משחקת בפלאפון, סתם חולמת מוצאת מליוני דברים חשובים יותר ופחות לעשות (עד כדי סידור התיק והארנק לפרטי פרטים). החומר ברובו אינו משעמם ואני הייתי תלמידה עם ציונים גבוהים. כיום הציונים שלי נמוכים ואני נדרשת אף לחזור על קורסים ע''מ לקבל בהם ציון עובר.
    לאחר תלונות ממושכות הפנה אותי רופא המשפחה אל נוירולוג ובנתיים נתן לי ריטלין 10 מ''ג. יש לי כמה שאלות:
    1. האם זה הגיוני שהפרעת קשב תתגלה בגיל כזה מאוחר?
    2. אני כרגע בתקופת מבחנים (שבוע הבא יש לי מבחנים) ואני ממש לא מצליחה להתרכז אני מספיקה כ''כ הרבה דברים מגוחכים במקום ללמוד.. וגם כאשר אני לוקחת את הכדור בבוקר לדוגמא אני לא מרגישה איזה שהוא שיפור מיוחד ביכולת הריכוז והלמידה שלי מה גם שבנוסף בערב- לילה אני מתקשה להרדם ואני יכולה שעות להתהפך במיטה. רציתי לדעת מה ניתן לעשות בנתיים עד שאני אבדק אצל נוירולוג, זה ממש "מצב חרום".
    3. הקושי שלי מתרכז בעיקר בלמקד את המחשבה לדבר אחד. תוך כדי פתירת תרגיל לדוגמא אני יכולה בו זמנית לחשוב על עוד עשרה דברים ואז בלי ששמתי לב פתאום התחלתי להתעסק במשהו אחר. דבר זה אף קורה לי במבחנים. אני מתפזרת מהר מאוד ומתחילה לפעמים לחלום ואחרי כמה דקות ארוכות אני מעין מתעוררת ונזכרת שאני בבחינה וממשיכה לפתור את התרגילים אבל אני ממש לא מרוכזת כמו שהייתי לפני כן (שגם אז הריכוז לא מזהיר).
    4. אני לוקחת כשבוע ריטלין. רציתי לדעת מה כדי ומומלץ לעשות ביום של בחינה.

תודה רבה!! יום טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ריטלין.

הוספת תגובה

• ריטלין. - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    07/08/2012

שלום לך,
    פיזור המחשבה לכמה מוקדים, מוסחות גבוהה וכו' הינם מאפיינים ידועים של הפרעת קשב וריכוז. הבעיה הייתה קיימת כנראה כל העת, מה שהשתנה זה כנראה רמת הקושי.
    בהנחה שאין בעיות נפשיות/רגשיות אחרות נותר רק למצוא את הטיפול והמינון המתאימים וכאן לצערי אינני רשאי לתת המלצות דרך הפורום. את חייבת להתיעץ עם הרופא המטפל.

בברכה

ד"ר אריה בקלו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו