מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ריטלין.דבורה07/08/2012
בוקר טוב! אני סטודנטית בת 21 עד לפני שנתיים (שהתחלתי לימודים גבוהים) לא זכור לי או להורי איזה שהן התנהגויות המצביעות על הפרעות קשב.
בשנתיים האחרונות אני מתקשה מאוד לשבת שיעורים שלמים ולהקשיב לדברי המרצים, אני תוך 20 דק' ואפילו פחות מאבדת את חוט המחשבה וטסה לעולמות משלי, משחקת בפלאפון, סתם חולמת מוצאת מליוני דברים חשובים יותר ופחות לעשות (עד כדי סידור התיק והארנק לפרטי פרטים). החומר ברובו אינו משעמם ואני הייתי תלמידה עם ציונים גבוהים. כיום הציונים שלי נמוכים ואני נדרשת אף לחזור על קורסים ע''מ לקבל בהם ציון עובר.
לאחר תלונות ממושכות הפנה אותי רופא המשפחה אל נוירולוג ובנתיים נתן לי ריטלין 10 מ''ג. יש לי כמה שאלות:
1. האם זה הגיוני שהפרעת קשב תתגלה בגיל כזה מאוחר?
2. אני כרגע בתקופת מבחנים (שבוע הבא יש לי מבחנים) ואני ממש לא מצליחה להתרכז אני מספיקה כ''כ הרבה דברים מגוחכים במקום ללמוד.. וגם כאשר אני לוקחת את הכדור בבוקר לדוגמא אני לא מרגישה איזה שהוא שיפור מיוחד ביכולת הריכוז והלמידה שלי מה גם שבנוסף בערב- לילה אני מתקשה להרדם ואני יכולה שעות להתהפך במיטה. רציתי לדעת מה ניתן לעשות בנתיים עד שאני אבדק אצל נוירולוג, זה ממש "מצב חרום".
3. הקושי שלי מתרכז בעיקר בלמקד את המחשבה לדבר אחד. תוך כדי פתירת תרגיל לדוגמא אני יכולה בו זמנית לחשוב על עוד עשרה דברים ואז בלי ששמתי לב פתאום התחלתי להתעסק במשהו אחר. דבר זה אף קורה לי במבחנים. אני מתפזרת מהר מאוד ומתחילה לפעמים לחלום ואחרי כמה דקות ארוכות אני מעין מתעוררת ונזכרת שאני בבחינה וממשיכה לפתור את התרגילים אבל אני ממש לא מרוכזת כמו שהייתי לפני כן (שגם אז הריכוז לא מזהיר).
4. אני לוקחת כשבוע ריטלין. רציתי לדעת מה כדי ומומלץ לעשות ביום של בחינה.
תודה רבה!! יום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין. - תגובה
ד``ר אריה בקלו07/08/2012שלום לך,
פיזור המחשבה לכמה מוקדים, מוסחות גבוהה וכו' הינם מאפיינים ידועים של הפרעת קשב וריכוז. הבעיה הייתה קיימת כנראה כל העת, מה שהשתנה זה כנראה רמת הקושי.
בהנחה שאין בעיות נפשיות/רגשיות אחרות נותר רק למצוא את הטיפול והמינון המתאימים וכאן לצערי אינני רשאי לתת המלצות דרך הפורום. את חייבת להתיעץ עם הרופא המטפל.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?