משהו מביך שקרה לי בשבת.אשמח לתובנות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משהו מביך שקרה לי בשבת.אשמח לתובנות
    נריה222
    08/08/2012

משהו מביך שקרה לי בשבת. קשור ל ADD

מעשה שארע כך היה.
    ובואו נראה בעזרתכם מה ניתן ללמוד מזה .

הוזמנתי לבר מצוה בשבת בבוקר. התפילה התחילה 8.30 , הגעתי באיחור בשעה 9.20. הכניסה לבית הכנסת היא מקדימה. אז כולם רואים שנכנסתי באיחור. הזעתי אחרי הליכה. (פ"ת גוש דן בחודש אוגוסט כבר אמרנו?) אני נכנס לבית הכנסת, ומישהו אומר לי "זה מה שקורה שמאחרים".
    עניתי לו "אני מכיר אותך שאתה מעיר לי על זה שאני מאחר" ?
    לאחר כמה שניות אני שואל את עצמי, אתה דפוק, מה אתה מדבר אליו ככה, אולי הוא משפחה של הבר מצוה.
    ישר הלכתי להתנצל. למזלי הוא היה אדם נחמד, ואמר סולח זה בסדר. אני לא הייתי צריך להעיר לך. ואני אמרתי לו אני באמת מבקש סליחה. והוא ענה אני באמת סולח.
    ואחרי התפילה עשיתי הכל בשביל להיות חבר שלו, ושוב בקשתי סליחה.

מה זה קשור ל ADD?

• אימפולסיביות
    • חוסר בטחון (ללכת מליון פעם לבקש סליחה. אדם אחר אולי כלל לא היה הולך לבקש סליחה ואומר "מה פתאום הוא מדבר אלי ככה")
    • חוסר יכולת להניח משהו בצד. בקשתי סליחה. הוא סלח. ואני ממשיך לחפור ולטחון את המח.
    • חוסר היכולת להניח בצד אז גם כשחזרתי הביתה זה הטריד והעסיק אותי.
    אשמח לקבל מכם תובנות לנושא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• משהו מביך שקרה לי בשבת.אשמח לתובנות - תגובה

ד``ר עדי אדר
    08/08/2012

שלום לך!

לתיאור האירוע כפי שהוא אין קשר להפרעת קשב.
    הפרעת קשב היא הפרעה אשר מקורה בילדות וכוללת הרבה מרכיבים התנהגותיים אשר באים לידי ביטוי.
    דפוס התנהגות כזה או אחר אשר קיים גם באנשים עם הפרעות קשב עשוי להתקיים בכל אחד ואחד גם ללא ההפרעה ועצם ביטויו אין לכך משמעות המכוונת דווקא לכיוון של הפרעת קשב.

בכל מקרה מודה ועוזב ירוחם......

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תגובתך

נריה222
    08/08/2012

כתבת "מודה ועוזב ירוחם"

אז בתור מילי דבדיחותא אספר לך שאני סולח אחרי שפוגעים בי.
    רק מה ? אני פולני אז אני זוכר את זה טוב טבו כל החיים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו