עצירת גדילה בשל נטילת ריטלין LA

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עצירת גדילה בשל נטילת ריטלין LA
    ענת
    15/08/2012

בני בן שבע ונוטל ריטלין LA כשנה. האם נטילת ריטלין מסוג זה במשך תקופה ארוכה גורם לעצירת הגדילה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עצירת גדילה בשל נטילת ריטלין LA - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    18/08/2012

שלום,
    נטילת ריטלין,ולא משנה מאיזה סוג, משפיע על רמת התיאבון ומכאן החשש שאם הילד יאכל פחות לאורך זמן ממושך זה עלול לפגוע בקצב הגדילה שלו.
    מחקרים רבים שנעשו בעניין הוכיחו בוודאות שאין כמובן עצירה של הגדילה, אך בחלק מהמקרים שהפגיעה בתיאבון היא משמעותית, נמצא הבדל של 1 עד 2 סמ. בגדילה בהשוואה לילדים ללא הטיפול ,לאורך שנים של מעקב.
    מדובר כאמור במקרים לא רבים, עם בעיית אכילה משמעותית.
    יש לזכור כי רוב הילדים מפצים עצמם באכילה מוגברת בשעות שלאחר תום השפעת הטיפול. בנוסף ,מומלץ לא ליטול את הטיפול בשבתות, חופשות וכו' ,להקפיד על ארוחת בוקר טובה ולעודד אכילה כלשהי גם במהלך היום.
    חלק מהילדים שגדילתם נפגמה במקצת עשו "תיקון" לגובה עם סיום הטיפול.
    לסיכום: לא מדובר בבעיה משמעותית אם בכלל.

בברכה
    ד"ר אריה בקלו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיכוב גדילה

גלי
    17/05/2013

היי... איני רופאה אך אני אם לילדה בת 12 שנטלה במשך שנתיים.
    אכן הכדור עיכב לילדה שלי את הגדילה משמעותית הן במשקל והן בגובה.
    אף רופא לא עדכן אותנו שיכולה להיות השפעה כזאת משמעותית בהתפתחות שלה ולפני מס' ימים הפסקנו את הטיפול ואנו מחפשים חלופות. הילדה שלי היא הנמוכה ביותר מבין כל ילדי כיתתה וסובלת מזה מאד.
    היה חשוב לי שתשמעי גם אותי ולא רק רופאים.

יום נפלא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו