חג שמח ושנה טובה..אשמח לעזרה.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חג שמח ושנה טובה..אשמח לעזרה.
    סופי
    18/09/2012

אני בת 22 ואובחנתי לא מזמן שיש לי בעיית קשב וריכוז. הרופאה רשמה לי ריטלין במינון של 15 מ"ג.
    עוד לפני נטילת הרטלין עשיתי בדיקות דם והייתה לי בעיה בבלוטת התריס ובחוסר וויטמין B-12, טופלתי במשך חודש, פלוס מינוס, באלטרוקסין והבעיות החריפו לי במיוחד בעיית הזכרון וקושי בהבעה.
    מאחר ועשיתי איבחון ונמצאתי סובלת מADHD עשיתי שוב בדיקות דם והתוצאות הראו שהכדורים "טיפלו" בבלוטת התריס ושאני יכולה להתחיל טיפול ברטלין.
    כרגע אני לא מתכוונת ללמוד אלה בפברואר ואני בינתיים נוטלת כל יום את הכדור. אני לא מרגישה משהו שונה למרות שאני נוטלת אותם רק כמה ימים, חוץ מהתופעות לוואי דופק מהיר מאוד ועוד משהו שאני לא יודעת איך להסביר אותו.
    שאלתי היא- האם זה בסדר שאני נוטלת את הכדור למרות שהבעיה גורמת לי לא רק לקושי בלימודים אלה גם לקושי בתפקוד היומיומי . בעיות זיכרון, קושי בהבעה עצמית, אי שקט, עצבנות יתר, אימפולסיביות וכ'ו..
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אסביר את עצמי טוב יותר

סופי
    18/09/2012

אני לא מתכוונת ללמוד עכשיו והאם זה בסדר שאני לוקחת את הכדור לא בשביל לימודים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסביר את עצמי טוב יותר - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    21/09/2012

שלום,
    את הטיפול התרופתי לוקחים לא רק למטרות לימודיות אלא למיגוון צרכי החיים שזה כולל גם עבודה, בית, זוגיות וכו'.
    מכאן ,שאם נקבע באבחון שאת זקוקה לטיפול לא רק ללימודים , זה בהחלט נכון ליטול את התרופה בכל עת שזקוקים לה.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו