בעיות בחשבון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות בחשבון
    ענת
    02/03/2008

ביתי בת ה- 8 ילדה נבונה, פקחית, חכמה, יודעת להביע רגשות אך...... מתקשה בלימודי החשבון. יש פער גדול בין שפה לבין החשבון. המורה אומרת שיכול להיות בעיית דיסקלקוליה אך לבקשתי לקבלת מורת שילוב בחשבון נעניתי בשלילה (למרות שבמפוי קיבלה ציון נמוך)

אין לה בעיות חברתיות אך יש בעיות רגשיות בשל העובדה שהיא בת להורים גרושים. היא מאד מקובלת, אפשר להגיד אפילו מנהיגה, בעלת בטחון עצמי רב, אך בנוגע לשעור בכיתה היא מאד פטפטנית (למרות שהמורה מציינת שחל שיפור..כל הזמן עוברת מקום...), היא אוהבת לשלוט ולנהל את העניינים ואת כולם....., פחות מקשיבה לי -(לא תמיד יש גבולות ברורים...מודה!!) מדברת בקול רם, ותזזיתית במה שנוגע להכנת שעורי בית. (תתעסק "ב ה כ ל" אך לא בשיעורי הבית עד שאני מיוזמתי אקח אותה ואשב לצידה ואכין איתה את השיעורים) כשאני שואלת אותה אם יש שעורים באותו יום היא אומרת "לא זוכרת"..

יש לציין שיש לה סבלנות מגיל קטן לקרוא ספרים ולהעסיק את עצמה. למרות.... שבהרבה מקרים אני שומעת את המילים "משעמם לי"..

1. האם לדעתך יש מקום לאבחון הפרעות ריכוז? האם יש הפרדה בין הפרעות קשב להפרעות ריכוז?

2. כרגע היועצת לא עזרה לי אז ממי צריך לבקש אבחון פסיכו-דידקטי ?

3. האם הקופה (כללית) מממנת איבחונים כאלה?

4. האם אתה ממליץ על אבחון דידקטי בחשבון לפני איבחון פסיכו-דידקטי? ואיפה?

5. אפה נערכים אבחונים כאלה באיזור חיפה?

אודה לתשובתך המהירה....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בחשבון

הוספת תגובה

• בעיות בחשבון?

ד``ר עדי אדר
    05/03/2008

שלום לך!
    הגדרת את הבעיה בבעיות בחשבון אך בהחלט יתכן כי מכלול התסמינים שתארת מכוונים לכיוון של הפרעת קשב, ריכוז , מיקוד, נטייה להשתעממות, ריבוי מלל, שתלטנות, קושי בקבלת גבולות והתחמקות מהכנת שיעורים.
    איני משוכנע שיש צורך לעשות כיום אבחון פסיכו-דידקטי ואולי ניתן להסתפק כיום בתגבור בתחום החשבון ולשקול את ביצוע האבחון בהמשך.
    אני ממליץ לפנות למוקד המידע של כללית מושלם לגבי מאבחנים באיזור שלך כאשר בהחלט יש מקום לבצע אבחון של הפרעת קשב וריכוז.

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות קשב וריכוז

מיכל
    07/03/2008

שלום לך,

לי יש בן שכיום בן 11, ואובחן עוד בגן חובה כסובל מבעיית קשב וריכוז.
    את תיארת את הבן שלי בדיוק בתיאורך את הבת שלך, במיוחד המשפט לגבי שיעורי בית - לא זוכרת...
    אני מציעה לך כן לקחת אותה לאבחון, ואני בכללית גם קיבלתי ומקבלת את כל האבחונים וטיפולים דרך הקופה.
    חבל שהיא סתם תסבול ותפתח פערים גדולים בחשבון שיהיה לה אח"כ קשה להשלים.
    דרך אגב, גם הבן שלי מאוד פיקח וחכם והיה קורא ספרים שלמים מכיתה א', ובחשבון פשוט יש לו בעיה קשה מאוד.

מקווה שעזרתי במעט, ובהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו