מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סמדר שיר ואלונה.25/11/2012
ערב טוב
אחרי ניסיונות בתרופות אחרות הגענו לתרופה la
השאלה היא בין 30 la ל- 40 la הרגשתי ש- 30 la לא מספיק, לכן הרופא ניסה לתת לי עוד חצי רטלין רגיל שלא עזר ,ואחרי זה עברנו ל-40 la, הבעיה שבניגוד ל 30 la,
ה- 40 la
מחזיר לי במידה מסוימת כול מיני תסמינים אי שקט כזה שקשה לשבת במקום אחד
לכן הרופא טלפונית אמר שאולי עדיף לחזור 30 la פעמיים ביום שיספיק לרוב שעות
היום
ההבדל בין 30 ל-40 la לא גדול ,מה שהבנתי אחד 15 מג ל 4 שעות ,
והשני בערך 20 מג ל-4 שעות
+ נסיתי 40la חודש ימים האם זה מספיק זמן כדי לבחון התאמה או פשוט להמשיך
לנסות אותו
+ האם ברוב המקרים לוקחים רטלין רק לחצי יום ורק במקרים קשים כמו שלי לוקחים לרוב שעות היום, ההפרעות קשב שלי מעיקות עליי ומפריעות לי כול היום
+ אם יש חשיבות לתאבון שחוזר אחרי היתרגלות לרטלין, הכוונה שחוזר התאבון בזמן הטיפול ברטלין ,עדיין הוא פועל כמו שצריך, השאלה שלי באה אחרי שראיתי לעניין הזה חשיבות אצל איזה רופאה להפרעות קשב
תודה דוקטור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמדר שיר ואלונה - תגובה
ד``ר עדי אדר28/11/2012שלום לך!
בעיקרון התאמת טיפול תרופתי לא מתבצע במסגרת הפורום אלא אצל הרופא המטפל.
חודש ימים זה תקופת זמן מקובלת לבחון השפעה של תרופה.
השיקולים לגבי סוג התכשיר קשורים בהחלט בצורך - כלומר אם קשיי התפקוד הנובעים מההפרעה באים לידי ביטוי ברוב שעות היום אז מקובל לשקול מתן תכשיר ארוך טווח כולל קונצרטה.
לגבי חוסר התאבון - זו לא מהווה אינדיקציה ליעילות הטיפול. זוהי תופעת לוואי , אמנם שכיחה, אין קשר ישיר בין השפעת התרופה לחוסר תאבון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?