ילד היפראקטיבי?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד היפראקטיבי?
    טליה
    07/12/2012

רציתי לשאול לגבי הילד שלי בן השנתיים וחצי. איך יודעים אם הוא היפראקטיבי והאם אפשר לאבחן בגיל זה?
    הוא ילד שלישי שלנו והוא מתוק וחייכן. בגן הוא מוגדר כילד שובב אבל הוא יושב ואוכל ויושב במפגשים ומקשיב ומשתתף.
    בבית זה סיפור אחר. כל דבר הוא שובר הורס ושופך. כל היום אני רצה אחריו מנקה אחריו והוא פשוט לא מקשיב ולא קולט מה שמדברים איתו ברמה של ביצוע כמובן. הוא בן שנתים וחצי והוא עדיין לא יודע לישון לבד. אני נאלצת להפריד אותו בלילה מאחותו בחדר עד שהיא תרדם ורק אז להחזיר אותו למיטה.
    אני אמנם פחות מקדישה לו זמן כי הוא ילד שלישי אבל אני עושה לו בדיוק את אותן גבולות שעשיתי לילדיי האחרים אבל הם לא טיפסו על כיסאות ושולחנות ועל השיש במטבח ולא פתחו ארונות ושפכו את כל התכולה שלהם על הריצפה. גם כשאני מחזיקה לו את היד בתקיפות וכועסת עליו הוא פשוט צוחק.
    הוא מעייף אותי ומתיש אותי ואני לא יודעת מה לעשות.
    האם זה מוקדם מדי לדעת? האם זה שבגן הוא בסדר רק שובב אמור להרגיע אותי?
    האם יש דרך לשנות זאת? טיפול כלשהו או חוג כלשהו או תזונה מסויימת? אני אנסה הכל פרט לתרופות
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד היפראקטיבי?

הוספת תגובה

• ילד היפראקטיבי? - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    08/12/2012

שלום,
    ההבדלים בין הבית והגן עשויים להצביע על בעיה התנהגותית/ קבלת גבולות/ יחס מול ההורים.
    בגיל זה אני ממליץ לפנות למרכז התפתחות הילד דרך קופת החולים שלכם.

בברכה
    ד"ר אריה בקלו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו