שאלה חשובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה חשובה
    דניאל
    08/01/2013

שלום ,
    אני בחורה בת 23 שסובלת מהפרעת קשב וריכוז ברמה מאוד גבוה .
    שהייתי ילדה עשיתי איבחון ונתנו לי הקלות בלימודים ולא טיפול תרופתי, וזה לא עזר לי.
    כיום אני סטודנטית ואני מתקשה בלימודים , עשיתי איבחון דידקטי ומצאו שיש לי הפרעת קשב וריכוז ברמה גבוה .
    נטלתי ריטלין במינון של 40 מ"ג והגוף שלי הגיב לא טוב בכלל אז הפסקתי לפי מה שהפסיכיאטרית אמרה לי. היא נתנה לי קונצרטה של 54 מ"ג והוא גם לא עוזר לי.
    היא אמרה לי לקחת 2 כדורים ביום של קונצרטה במינון של 54 מ"ג. זה נשמע לי מאוד מוזר, המינון לא מוגזם ?הוא עלול לפגוע בגוף? שמעתי שיש כדור שנקרא אדרל, לא כלול בסל התרופות, מיובא מארה"ב ושהוא ממולץ. מהי דעתכם ?

לתשובתכם המהירה אודה ,
    דניאל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה - תגובה

ד``ר עדי אדר
    09/01/2013

פנייתך התקבלה ותענה בהקדם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה - תגובה

ד``ר עדי אדר
    09/01/2013

שלום לך!

המינון המומלץ למבוגרים הוא עד 90 מ"ג לק"ג. עם זאת במצבים מסוימים רשאי רופא להמליץ על מינון גבוה יותר.
    רצוי לבצע עלייה זו בהדרגה, למשל מ- 54 מ"ג ל- 72 מ"ג וכו'.

אדרל היא תרופה טובה, מאו יקרה, דומה בפעילותה לריטלין. יש להדגיש כי גם לתרופה זו תופעות לוואי אם כי במידה פחותה יחסית לריטלין.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו