סחרחורות העקבות נטילת ריטלין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סחרחורות העקבות נטילת ריטלין
    אלי
    04/02/2013

היום נטלתי ריטלין בפעם השניה בחיי. אני בן 46. לקחתי כדור אחד מהמרשם שניתן לילד שלי (30 מ"ג) אבל הוא הפסיק ליטול אותה (מתוך רצון להמנע מסמים!).
    לקחתי כדור אחד כדי לבחון איך זה יוכל לעזור לי בעבודה. לדעתי, לאחר שלמדתי את הנושא עם הבן, אני גם סובל מהפרעות קשב וריכוז. שמעתי שגם סטודנטים ואחרים נוטלים ריטלין כדי לשפר את הביצועים המחשבתיים.
    אז לקחתי את הכדור ואז התחילו לי סחרחורות וכאבי-ראש, עייפות (מעניין כי אחת ההתוויות של ריטלין היא לעורר) וקצת חרדה בגלל כל אלו. גם בפעם הראשונה לפני שנים, הרגשתי עייפות עם כדור של 10 מ"ג.
    עם זאת לא הרגשתי שיפור ניכר בריכוז או ב"שכל" שלי בעבודה.

קראתי הרבה בפורומים ולתדהמתי מעט מאוד, אם בכלל, התלוננו על תופעות לוואי כמו שיש לי.
    אז אני יודע שהתשובה תהיה "לך לנוירולוג לאבחון". אז כבר קבעתי תור.
    השאלה אם כן, האם קונצרטה יכולה להוות תחליף ראוי? האם תופעות הלוואי שונות בין ריטלין לקונצרטה? האם משהו אחר חווה תופעות לוואי כאלו? האם אני חסין בפני הפעולה של הריטלין?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• סחרחורות העקבות נטילת ריטלין - תגובה

ד``ר עדי אדר
    06/02/2013

שלום לך!

ריטלין הוא לא סם! זוהי תרופה לכל דבר ולענין.
    לתרופה יש פוטנציאל להתמכרות בשימוש לא נאות (מינון לא נכון או נטילה שלא בדרכים המקובלות( ולכן כדי למנוע מצבים אלו היא בפיקוח.

לשאלתך השנייה - התופעות שהזכרת אכן מופיעות לעתים ובמיוחד שצריך לבדוק אם אין גורמי רקע נוספים כגון מצב רגשי, הפרעות קשב, לחץ דם וכו'.
    נושאים אלו חשובים שבעתיים להערכה במבוגרים.

ואני אכן מסכים לגישתך כיום- תעשה אבחון מסודר, תהיה בפיקוח רפואי ונקווה לטוב.....

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטלין זה לא סם?

אלי
    06/02/2013

על זה נוכל להתווכח. לדעתי, כל תרופה היא סם. לכן באנגלית השמות זהים - DRUGS.
    אחד המאפיינים זה אדפטציה, שאומר שכדי להמשיך ולקבל את אותה השפעה אחרי זמן של נטילת התרופה, צריך להגביר את המינון. כך גם במקרה של בני - הוא נטל 20 מ"ג ואחרי כמה חודשים וירידה באפקט, הרופא רשם לו 30 מ"ג. זה היה בשבילנו תמרור אזהרה וההחלטה להפסיק את הטיפול בעקבותיה.

תודה על התגובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו