ילד רגיש ואמפולסיבי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד רגיש ואמפולסיבי
    שירלי
    17/04/2013

שלום!
    יש לנו ילד בן 3 ו10 חודשים. ולו שלןש אחיות (הוא השני)
    אני מעריכה שיש ל איזו הפרעה רגשית: הוא לא יודע להתמודד עם כך שאומרים לו "לא" חייב לקבל מה שרוצה, אם לא מצליח במשחק, בכדור מתעצבן, בוכה , צועק, בועט במה שרואה, זורק חפצים על הריצפה ללא מחשבה.... אנו מנסים להיות רגועים ולהגיד די, מספיק לא מתנהגים ככה וכו' לפעמים מתעלמים לגמרי ולפעמים זה כבר ממש מעצבן ואנו כועסים עליו, נותנים לו עונש ומכניסים אותו לחדר...
    יש לו איזה עניין עם אייך להתכסות בשמיכה לקראת שינה- מן אובססיביות כזו שחייב שהיא תהיה בזוית מסויימת ולא יהיה כפלים ולא תיגע ברצפה וגם זה ממש מרגיז!!!
    אפשר להגיד שהבית סובב סביבו... יש לנו 4 ילדים אבל רוב תשומת הלב מופנית אליו!! הוא קם בלילות, בוכה ורוצה לישון איתנו... רגע אחד קורא לי אמא את מתוקה אך אם לא נתתי לו מה שביקש קורא לי מטומטמת!!! אנו לא יודעים איך להתמודד עם התופעות הנ"ל??? מבין התגובות שלנו- מהי המומלצת ביותר? מאוד קשה לנו בבית!!! אנו שמים לב שכשהוא עצבני הדבר שמרגיע אותו זה אחותו התינוקת, הוא ישר "נמס" מלטף אותה ונרגע, אני לא חושבת שזה פיתרון אידיאלי.
    גם בגן הוא בעייתי- הגננת אומרת שהוא אמפולסיבי, לפעמים מציק לילדים אך לא באופן קיצוני. היינו אצל קלינאית תקשורת בקשר לשפה הדלילה שלו אך היא לא מצאה בעיה כלל ב"ה. למי לפנות? איך להתנהג במצבים כאלה?

תודה רבה, שירלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד רגיש ואמפולסיבי

הוספת תגובה

• ילד רגיש ואמפולסיבי - תגובה

ד``ר עדי אדר
    19/04/2013

שלום לך!

כמובן שאין תשובה קצרה בפורום העשויה לתת פתרון משביע רצון לנושאים שהעליית.
    היום אני ממליץ לבצע ראשית דבר אבחון מסודר כולל בתחום הפרעת קשב על שלל התסמינים ההתנהגותיים שלה והמופיעים לפחות בחלקם אצל ילדכם.
    הפתרון במצב כזה הוא משולב כולל יעוץ משפחתי וכן טיפול התנהגותי על ידיפסיכולוג/ית המתמחה בתחום .

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו