אבחון הפרעות קשב וריכוז

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבחון הפרעות קשב וריכוז
    ל.
    18/03/2008

יש לי ילדה בכיתה א'. אני מבחינה אצלה בסימנים לבעיות קשב וריכוז, (הסחות דעת, לא עונה כשפונים אליה) אך יחד עם זאת היא מסתדרת לא רע. מתקדמת יפה בלימודים, מכינה שיעורי בית, מקבלת את הנורמות במסגרת בית הספר, מנומסת וחברותית.
    אני מתלבטת האם במצב זה כדאי להתחיל הליך אבחון. ההתלבטות שלי קשורה לעלות הגבוהה של אבחון מקיף וכן לחשש שילחצו עלי לתת לה ריטלין.
    שאלותי:
    האם ממליצים לתת ריטלין לכל ילד המאובחן כבעל הפרעת קשב וריכוז או רק למקרים בהם הילד ממש לא מסתדר? האם בעקבות אבחון נוכל לקבל כלים אחרים להתמודדות, כולל המלצות למורה?
    בנוסף אני חוששת שלאחר שיהיה לי אבחון ובית הספר ידע, ישתנה היחס אל הילדה שלי וילחצו עלי לתת לה ריטלין.
    אודה על כל תשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אבחון הפרעות קשב וריכוז

הוספת תגובה

• מבקשת להוסיף בקשר לקשיים בבית הספר

ל.
    19/03/2008

המורה מציינת שהילדה חולמנית, לפעמים שקועה בעולמה בזמן שהיא מסבירה משהו, לפעמים מתעסקת בדברים באמצע השיעור. אני יודעת שלוח לה יותר זמן מאחרים להעתיק מהלוח ולהכין שיעורי בית. כשמקבלת מספר תרגילים בחשבון טועה בחלקם, וכשמחזירים לה לתיקון מתקנת נכון. אלה פחות או יותר הקשיים שלה בבית הספר. מן הצד השני יש לה הבנה טובה בחשבון וקוראת מאד יפה, ו כפי שכתבתי היא מנומסת, אהובה ואוהבת. הולכת בשמחה לבית הספר.
    אשמח לתגובתכם - האם עלי ללכת איתה לאבחון, האם נהוג במצב כזה להמליץ על ריטלין, ואם לא האם כדאי בכל זאת ללכת לאבחון על מנת לקבל כלים אחרים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון הפרעת קשב

אייל אליאש
    23/03/2008

שלום
    כדאי לערוך איבחון כאשר יש פגיעה בתפקוד. אם לילדה שלך אין קשיים בתפקוד הלימודי והחברתי אין בעיקרון צורך לבצע איבחון. אך חשוב לעקוב אחר תפקודה לראות שהיא לא חווה תיסכול שכן יכול להיות שיחסית לנורמה אין קושי משמעותי אך היא יכולה לחוות פער בין יכולותיה לבין תפקודה בפועל . לכך צריך לשים לב.
    בכל מקרה אף אם ילד מאובחן לא מכריחים את ההורים לתת לו טיפול תרופתי. זו החלטה של ההורים והילד /ה או הנער/ה.
    איל אליאש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך. אם יאבחנו שיש לה

ל.
    24/03/2008

בעיות קשב - האם ההמלצה בכל מקרה תהיה ריטלין, או שייתכן שימליצו על פרתונות אחרים? ייתכן שהיא לא ממצה את הפונטציאל שלה בלימודים, אך נראה לי שמכאן ועד לתת תרופות באופן קבוע ארוכה הדרך. יחד עם זאת אם יתנו לנו כלים אחרים לעזור לה, אולי זה כשלעצמו שווה את האבחון. לכן שאלתי - האם בכל מיקרה של אבחון חיובי נקבל המלצה על ריטלין?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא לילדה בכתה א

שרל'ה
    31/03/2008

שלום
    אני חושבת שכדאי לאבחן כמה שיותר מוקדם.
    הילדה כעת "מסתדרת" אך עם עליה בגיל ובהיקף המשימות בביה"ס היא כבר לא תסתדר ואז לקושי בקשב יתווספו אולי קשיים חברתיים והילדים בכתה יצחקו עליה כי היא תהיה גם חולמנית וגם אחרונה בכתה ובמבחנים.
    ככל שהאבחון מוקדם יותר הטיפול קל יותר ויש יותר שיתוף פעולה מהילדה.
    אבחון נכון = פתרון נכון.
    לא תמיד מחייבים ריטלין
    יש פתרונות אחרים

כמו שאם חלילה הינך חוששת למחלה , תגשי לרופא כך גם עכשו - גשי למומחה בנושא.
    לא להתפטות לשרלטנים

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצות בעקבות אבחון

אייל אליאש
    31/03/2008

במידה שביתך תאובחן כסובלת מהפרעת קשב. חשוב יהיה לבדוק את מידת ההשפעה על התפקוד וההמלצות צריכות להיות מושתתות על כלל ממצאי האבחון. בינהן יכולה להיות המלצה על טיפול תרופתי. אך צורת ההתיחסות צריכה להיות רחבה וכוללת.
    איל אליאש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו