מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילד בן 12 הפרעות קשב או משהו אחרשרית05/06/2013
שלום רב!
בני הבכור (מבין 5 ילדים) בן 12 לפני כ4 שנים עבר אבחון דידקטי ופסיכולוגי.
ולאחר מכן החל לקבל שעות מתי"ה בבית הספר.
מעולם לא עשיתי לו אבחון לבעיות קשב וריכוז אך מאחר ואני רואה ששעות המתי"ה ועזרה המרובה שאני נותנת לו לא עוזרת לו ולמעשה אני מרגישה כאילו מבית הספר הוא לא לוקח כלום והציונים היחסית טובים שלו מגיעים רק בזכות העזרה המרובה שאני נותנת לו לפני כל מבחן ,החלטתי שאולי כן כדאי לבדוק את העניין.
אני מבינה שמבלי לבדוק את הילד לא תוכלו לתת לי תשובה אבל בכל זאת אנסה לתאר את הבעיות שלו:
הוא ילד מאוד ביישן לא מרבה במילים מהמורה אני רוב הזמן שומעת שהוא לא מפריע בשיעורים, אבל הוא גם לא ממש נמצא שם ובטח שלא משתתף.
הוא לא ילד היפר והוא ילד צייתן שיודע לקבל מרות ואף פעם לא מתחצף
אבל מה שנרה לי לא תקין זה שהוא דיי מעופף ושמאוד קשה לו להתמקד ולהצליח לקלוט משהו ללא עזרה ותיווך, מאוד קשה לו בהבנת הנקרא והמון פעמים טועה מחוסר הבנת השאלה, בנוסף לכך גם בחשבון הוא מאוד מתקשה אפילו בחישובים פשוטים ביותר ואנגלית בכלל לא נכנסת לו לראש.
אני כמעט בטוחה שיש שם בעיה כלשהי העניין הוא שאני לא יודעת להגדיר אותה בכדי להבין אותה ואולי גם לטפל בה כמו שצריך.
כרגע אני נמצאת בקבוצה של הורים לילדים עם הפרעות קשב וכששמעתי את הסיפורים שלהם מצאתי את עצמי הרבה פעמים מזדהה והרגשתי כאילו הם מדברים על הבן שלי.
בקבוצה המליצו לי על ד"ר עדי אדר וככה הגעתי לכאן
לסיכום אשאל
האם לנוכח המידע שנתתי לכם אתם חושבים שיש מקום לעשות אבחון?
ואם כן איזה אבחונים בדיוק מומלצים לעשות?
ובכלל כל פרט נוסף שתוכלו לתת לי יעזור לי מאוד.
רוב תודות וסליחה על אורך השאלה.
שרית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 12 הפרעות קשב או משהו אחר - תגובה
ד``ר אריה בקלו06/06/2013שלום,
אכן , הפרטים שאת מעלה, מכוונים לאפשרות של הפרעת קשב וריכוז.
לא חייבת להיות מלווה בהיפראקטיביות.
אני ממליץ לפנות לאבחון רפואי כגון זה שציינת ושם יוחלט מה צריך להכיל האבחון.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר
שרית06/06/2013חשוב לי לציין כי עניתי על השאלון לאיבחון עצמי שנמצא באתר של ד"ר עדי אדר ובסופו נכתב כי השאלון אינו תומך בקיום של הפרעת קשב.
אני יודעת כי השאלון הזה הוא רק בכדיי לתת אינדיקציה ראשונית ולא בכדיי לאבחן את הבעיה של הילד.
אך שמתי לב כי רוב השאלות בו מתייחסות למצב שבו מדובר על ילד היפר ורק 1-2 שאלות מתייחסות לצד השני (בעיית קשב ללא היפר)
האם הטיפול בשני המקרים הוא אותו טיפול -רטלין? או שיש גם טיפולים אחרים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר - תגובה
ד``ר אריה בקלו08/06/2013קשה להתייחס לסוגי טיפול לפני שמשלימים את האבחון.
בעקרון, זה לא תמיד זהה.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?