האם אפשר לטפל בהפרעה באמצעות תזונה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם אפשר לטפל בהפרעה באמצעות תזונה?
    אלה
    07/08/2013

שלום, הבנתי שאפשר לטפל בחלק מהמקרים של הפרעות קשב וריכוז באמצעות תזונה. רציתי לדעת מה זה כולל, האם מדובר בתפריט ודיאטנית או שמא בתוספי תזונה? והאם זה מתאים לילדה בת 11?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האם אפשר לטפל בהפרעה באמצעות תזונה? - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    08/08/2013

שלום,
    צר לי לאכזב אותך, אולם אין טיפול בהפרעת קשב וריכוז באמצעות תזונה או תוספי מזון.
    נעשו מחקרים לא מעטים בנושא וכאמור לא נמצא קשר משמעותי בין מזונות לבין ההפרעה.
    במקרים מסויימים מומלץ שלא לתת מזונות ממריצים כגון שוקולד או קפאין.

בברכה
    ד"ר אריה בקלו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות קשב ותזונה

שלי
    08/08/2013

היי, אני דווקא כן מצאתי טיפול באמצעות תזונה לילדה שלי. בת 13 סובלת מהפרעות קשב וריכוז, מהתייעצות עם נטורופתית גיליתי שיש תוסף שנקרא פיקנוגנול (של סולגאר), זה נוגד חמצון שנמצא שעוזר לטיפול בעיקר לילדים בשיפור בעיות הקשב. אני ממליצה לך לפנות לנטורופתית שתסביר לך על זה יותר לעומק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות קשב ותזונה - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    09/08/2013

זה בהחלט לא תחליף לטיפול מסודר ורציני.
    כל התוספות האלו עולות הרבה כסף ואין כל הוכחה מדעית קבילה שהן עוזרות פרט כמובן לאלו שמוכרים אותם.

בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו