הפרעות התנהגות אצל בן 7

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעות התנהגות אצל בן 7
    שלי
    03/09/2013

שלום,
    בני בן ה-7 מאובחן כסובל מ- ADHA ונוטל ריטלין 10 מ"ג מכתה א'. כעת עלה לכתה ב'. לאחרונה החלו להופיע קשיים משמעותיים בהתנהגותו. נעשה מרדן, פרוע, לא ממושמע, לא מקשיב, מקלל, עצבני ואגרסיבי. התנהגות זו בולטת בעיקר במסגרות "חופשיות" שלאחר בית הספר כמו בבית או אצל סבים, דודים וכו'. בכתה שמור יותר, ממושמע אך כמובן , שהוא מכוסה על ידי ריטלין.
    האם לדעתך, צריך להגדיל את מינון הריטלין? אני קצת מודאגת כי אינו אוכל הרבה במהלך היום. שוקל 22 ק"ג, רזה. אני מרגישה שאיבדתי שליטה עליו! הוא לא פוחד מכלום. שום ענישה לא מרתיעה אותו. (מכניסים אותו לחדר שלו, הוא בורח מהחלון - בית קרקע במושב) שום חיזוק לא קונה אותו. מבין שבימי לימוד יש לקחת ריטלין ולא מתנגד אך מסרב לקחת בשבתות וחגים.
    אשמח לשמוע חוות דעתכם המקצועית.
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות התנהגות אצל בן 7

הוספת תגובה

• הפרעות התנהגות אצל בן 7 - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    06/09/2013

שלום,
    חלק לא מבוטל מילדים עם הפרעת קשב וריכוז ADHD , סובלים גם מהפרעה מרדנית מתנגדת ODD . התאורים שלך את הילד מחשידים שזאת הבעיה.
    העובדה שתחת ריטלין בכיתה הוא בשליטה טובה יותר רק מחזקת את האפשרות.
    במקרה כזה אני ממליץ על טיפול בתרופה עם שחרור מושהה כגון LA או CONCERTA
    שיתנו לו כיסוי טיפולי לרוב שעות היום.
    נושא התיאבון הוא אכן בעייתי אך מחקרים רבים הראו שלאורך זמן אין פגיעה משמעותית.
    חשוב לבצע את ההתאמה הטיפולית עם הרופא המטפל.

שנה טובה
    ד"ר אריה בקלו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו