מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעות התנהגות אצל בן 7שלי03/09/2013
שלום,
בני בן ה-7 מאובחן כסובל מ- ADHA ונוטל ריטלין 10 מ"ג מכתה א'. כעת עלה לכתה ב'. לאחרונה החלו להופיע קשיים משמעותיים בהתנהגותו. נעשה מרדן, פרוע, לא ממושמע, לא מקשיב, מקלל, עצבני ואגרסיבי. התנהגות זו בולטת בעיקר במסגרות "חופשיות" שלאחר בית הספר כמו בבית או אצל סבים, דודים וכו'. בכתה שמור יותר, ממושמע אך כמובן , שהוא מכוסה על ידי ריטלין.
האם לדעתך, צריך להגדיל את מינון הריטלין? אני קצת מודאגת כי אינו אוכל הרבה במהלך היום. שוקל 22 ק"ג, רזה. אני מרגישה שאיבדתי שליטה עליו! הוא לא פוחד מכלום. שום ענישה לא מרתיעה אותו. (מכניסים אותו לחדר שלו, הוא בורח מהחלון - בית קרקע במושב) שום חיזוק לא קונה אותו. מבין שבימי לימוד יש לקחת ריטלין ולא מתנגד אך מסרב לקחת בשבתות וחגים.
אשמח לשמוע חוות דעתכם המקצועית.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות התנהגות אצל בן 7 - תגובה
ד``ר אריה בקלו06/09/2013שלום,
חלק לא מבוטל מילדים עם הפרעת קשב וריכוז ADHD , סובלים גם מהפרעה מרדנית מתנגדת ODD . התאורים שלך את הילד מחשידים שזאת הבעיה.
העובדה שתחת ריטלין בכיתה הוא בשליטה טובה יותר רק מחזקת את האפשרות.
במקרה כזה אני ממליץ על טיפול בתרופה עם שחרור מושהה כגון LA או CONCERTA
שיתנו לו כיסוי טיפולי לרוב שעות היום.
נושא התיאבון הוא אכן בעייתי אך מחקרים רבים הראו שלאורך זמן אין פגיעה משמעותית.
חשוב לבצע את ההתאמה הטיפולית עם הרופא המטפל.
שנה טובה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?