מחונן היפראקטיבי...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחונן היפראקטיבי...
    רותי
    26/03/2008

בס"ד

שלום לכל הצוות

הבן שלי כמעט בן 12 ילד מחונן, אבל היפראקטיבי.
    לדעתי הוא קצת פחות ממה שהיה.
    הוא לוקח ריטלין מגיל 8 בערך.
    אבל השנה, יש לנו איתו עימותים, הוא לא מוכן לקחת ריטלין. למרות שהוא ממוקד.
    את האמת גם אני לא כל כך מתלהבת למרות שאני יודעת שזה עוזר לו להיות ממוקד.
    האם יש משהו אחר שיכול לעזור לנו לעזור לו?? מלבד הריטלין.
    הרי בסופו של דבר הריטלין לא עוזר בבעיה עצמה, אלא רק על פני השטח. זה עוזר ל=3.5 שעות בריטלין של 10 וב=20 לשמונה שעות. אז מה עם הבעיה עצמה??
    תודה
    רותי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחונן היפראקטיבי...

הוספת תגובה

• מחונן פעלתן......

ד``ר עדי אדר
    27/03/2008

שלום לך רותי!

הטיפול בהפרעת קשב הוא טיפול רב תחומי הכולל סיוע לימודי (במידת הצורך), עיצוב התנהגותי ותמיכה רגשית וכן טיפול תרופתי בחלק מהמקרים.

אכן הטיפול התרופתי הוא לא מסייע בריפוי או בהעלמות הבעיה אלא מטפל בסימפטומים השונים ומקל על איכות החיים והתפקוד בשעות בהן הילד נמצא תחת השפעת התרופה.
    הטיפול הפסיכולוגי/עיצוב התנהגותי יותר מכוון לשורש הבעיה ומטרתו לעדן דפוסי התנהגות, להפחית התנהגות אימפולסיבית, קושי בדחיית סיפוק ועוד תחומים נוספים.
    אם הייתי צריך לבחור בדרך טיפול אחת בלבד אז הייתי בוחר בטיפול התרופתי אשר הוכח כשיטה היעילה ביותר לטיפול בהפרעות קשב. עם זאת רצוי לשלב בין שתי השיטות.

ברצוני להדגיש כי גם אם הטיפול התרופתי הוא למעשה טיפול סימפטומטי , כלומר מטפל בתסמינים ולא מרפא או מעלים אותם לתמיד, הרי שבשיטה זו אנחנו "מרוויחים זמן" ומאפשרים איכות תפקוד טובה יותר למשך זמן עד שמנגנוני ויסות פנימיים מבשילים ולעתים אף מאפשרים בהמשך להפסיק את הטיפול התרופתי.

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחונן ומתבגר

שרל'ה
    31/03/2008

שלום
    בנך, כבני, עבר מתקופת הילדות לגיל הנעורים המתאפיין בהתנגדויות רבות, בעיקר מה שהסכים להם כילד.
    אחת מהן - הריטלין.
    לכן, אני חיפשתי ומצאתי אימונים אישיים נוירוקוגנטיביים, מאד מאד מוצלחים, ללא ריטלין כלל, אשר קידמו את בני (היום בן 15) ולימדו אותו להתמודד עם הבעיה , לימדו אותו כישורי למידה וקשב שלא היו לו. בקיצור - נתנו לו "כלים לחיים".

מאד ממליצה.
    מכון "ענבר" .
    יש להם כמה סניפים בארץ
    המרכז שלהם בצפון
    04/6821222

ושיהיה לך בהצלחה כפי שהיה לי
    :)
    שרל'ה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו