חוסר התאמה של ריטאלין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר התאמה של ריטאלין
    גפן
    14/10/2013

בני, בן 11.5.. מאובן עם הפרעת קשב וריכוז (אינו היפראקטיבי). ילד סופר חכם.. , ותלמיד לא רע בכלל... אבל עדיין , הדרך קשה. לא מצליח להקשיב.
    עד כה.. כבר שנתיים.. לא הצלחנו להתאים לו ריטאלין.
    אציין, כי כל ריטאלין שניסינו - מבחינת הקשבה - עבד 100%. הילד עם ריטאלין לא מפסיק להצטיין.. אבל.. אבל..
    מה עושים עם תופעות הלוואי? בלתי אפשריות..
    10 מ"ג .. ריבאונד היסטרי, כשפגה ההשפעה.. מילד טוב ומנומס הוא הופך לילד אחר.. ולא, זה לא עובר... וזה לא עניין של זמן. תמיד.
    ניסינו la sr קונצרטה.. כל מה שניסינו .. מעולה מבחינת לימודים , אבל הופך את הילד .. עצוב, כבוי.. היסטרי.. ומלא חרדות, ותחושות של "אני שונא את העולם ואת החיים שלי".
    נכון .. זה רק שעתיים שלוש ביום.. אבל עדיין, אי אפשר להשאיר ילד עם תחושות קשות כאלה.
    השאלה שלי היא כזאת.. ידוע לי לגמרי.. שיש תרופות שאפשר לרכוש בדרכים אחרות..
    אדרל למשל..
    למה לא נותנים את זה דרך קופת חולים ???
    לא איכפת לי לרכוש בכספי שלי.. אבל למה לא נותנים אישור? למה זה כל כך מסובך?.
    אם יש בשוק תרופות נטולות תופעות לוואי.. למה לשגע ילדים ככה?

אני אומרת לכולכם.. אני לא שוללת מתן ריטאלין - לילדים שעוברים את זה בהצלחה.
    אבל אם יש ילד.. שזה מחרב לו את החיים.. למה לא לתת תרופה איכותית, גם אם היא יקרה..

במקרה של הבן שלי.. הריטלין הפך אותו מילד מרכזי, מאושר וחייכן.. לטיפוס חרד , עצוב וכבוי .. אז למה בעצם לא?
    אני הופכת עולמות למצוא תור לנוירולוג ילדים.. ויש רק לעוד מספר חודשים. לא חבל על הילד בינתיים ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוסר התאמה של ריטאלין

הוספת תגובה

• חוסר התאמה של ריטאלין - תגובה

ד``ר עדי אדר
    16/10/2013

שלום לך!

אכן יש תחליפי ריטלין כמו אדרל המתאפיין במיעוט תופעות לוואי, מדבקות ריטלין, סטרטרה ועוד.

איני יודע על אורך התורים לכל הנוירולוגים בארץ אך אני מכיר בהחלט נוירולוגים לילדים עם תורי המתנה של שבועיים-שלושה.....

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו