מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבחוניםTania07/11/2013
שלום רב. אני מאוד צריכה יעוץ ועזרה. בן הגדול שלי בן11 תמיד היה ילד בעייתי ומאוד חכם. עשינו מבחן TOVA לפני 4 שנים והוא יצאה ממוצא לגילו חוץ מאימפולסיביות, זה הוסבר יל ידי רופא שילד מאוד חכם לכן סקלה שלו היא אחרת. ניסינו טיפול עם ריטלין - אפקט היה אפוך לגמרה. המשכנו עם אבחונים עשינו אבחון פסיכודידקטי- פסיכולוגים קלינית כתבה -אספרגר + דיסגרפיה (בלי לעשות אבחון לפי קריטריונים של אוטיזם DCM אם אני לא טועה בשמות), על סמך זה גם פסיכיאטר נתן אבחנה של ספקטרום (גם ללא אבחון ספציפי). התחלנו טיפול עם STRATTERA
תופעות לווי קשות - חרדות, חוסר שיינה וכו'. לפני כמה חודשים עשינו אבחון חדש באיכילוב (איבחון נעשה לפי דרישת של בית הספר). איבחון חדש שלל את האפשרות של ספקטרום על בסיס שלמרות ההתנהגות המתאמה לספקטרום הוא מסוגל לבצאה מסימות שילדי אספרגר רק יכולים לחלום על זה. כול זה הכניס אותנו למצב יאוודאות טוטלית וחוסר אונים. בית ספר פנה לפקידות סעד ואני מאוד חששת מזה. חשוב לציין שאנו משפחה נורמטיבית - שננו עבדי הי-טק ואנו מוכנים לעשות הכול כדי לעזור לו. אבל אנו פשוט מאוד מבולבלים. האם לעשות עוד איבחון או ללכת דרך אחרת ואז מה היא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחונים - תגובה
ד``ר אריה בקלו09/11/2013שלום,
נשמע לי מעט מבולבל ,בבחינת מרבה אבחונים-מרבה יועצים.
ממתי מבחן TOVA מהווה אבחון ??! וממתי פסיכיאטר מחליט על אבחנה מהספקטרום האוטיסטי על סמך אבחון פסיכודידקטי ?!
גם לא ברור לי איזה אבחון עברתם באיכילוב.
נראה לי שאתם זקוקים בשלב זה לאבחון מחודש וממצא של פסיכיאטר ילדים טוב שיגדיר קודם כל את בעיית הילד ובהתאם את המשך כיווני האבחון, אם צריך, ו/או טיפול.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?