אבחונים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבחונים
    Tania
    07/11/2013

שלום רב. אני מאוד צריכה יעוץ ועזרה. בן הגדול שלי בן11 תמיד היה ילד בעייתי ומאוד חכם. עשינו מבחן TOVA לפני 4 שנים והוא יצאה ממוצא לגילו חוץ מאימפולסיביות, זה הוסבר יל ידי רופא שילד מאוד חכם לכן סקלה שלו היא אחרת. ניסינו טיפול עם ריטלין - אפקט היה אפוך לגמרה. המשכנו עם אבחונים עשינו אבחון פסיכודידקטי- פסיכולוגים קלינית כתבה -אספרגר + דיסגרפיה (בלי לעשות אבחון לפי קריטריונים של אוטיזם DCM אם אני לא טועה בשמות), על סמך זה גם פסיכיאטר נתן אבחנה של ספקטרום (גם ללא אבחון ספציפי). התחלנו טיפול עם STRATTERA
    תופעות לווי קשות - חרדות, חוסר שיינה וכו'. לפני כמה חודשים עשינו אבחון חדש באיכילוב (איבחון נעשה לפי דרישת של בית הספר). איבחון חדש שלל את האפשרות של ספקטרום על בסיס שלמרות ההתנהגות המתאמה לספקטרום הוא מסוגל לבצאה מסימות שילדי אספרגר רק יכולים לחלום על זה. כול זה הכניס אותנו למצב יאוודאות טוטלית וחוסר אונים. בית ספר פנה לפקידות סעד ואני מאוד חששת מזה. חשוב לציין שאנו משפחה נורמטיבית - שננו עבדי הי-טק ואנו מוכנים לעשות הכול כדי לעזור לו. אבל אנו פשוט מאוד מבולבלים. האם לעשות עוד איבחון או ללכת דרך אחרת ואז מה היא?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אבחונים

הוספת תגובה

• אבחונים - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    09/11/2013

שלום,
    נשמע לי מעט מבולבל ,בבחינת מרבה אבחונים-מרבה יועצים.
    ממתי מבחן TOVA מהווה אבחון ??! וממתי פסיכיאטר מחליט על אבחנה מהספקטרום האוטיסטי על סמך אבחון פסיכודידקטי ?!
    גם לא ברור לי איזה אבחון עברתם באיכילוב.
    נראה לי שאתם זקוקים בשלב זה לאבחון מחודש וממצא של פסיכיאטר ילדים טוב שיגדיר קודם כל את בעיית הילד ובהתאם את המשך כיווני האבחון, אם צריך, ו/או טיפול.

בברכה
    ד"ר אריה בקלו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו