בת 8.5 עם add יחסית קל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 8.5 עם add יחסית קל
    אמא מתלבטת
    04/12/2013

שלום רב, ביתי בת 8.5 אובחנה עי נוירולוג ילדים כ add ברמה יחסית קלה 12 מתוך 30 לפי קונורס וזאת כרע רק על סמך מילוי שאלון ששלחתי אל הרופא שהמורה שלה מילאה. בשבוע הבא יש לנו מבחן tova וגם פגישה אצל פסיכולוגית ילדים. אני מודעת
    לעובדה שאכן יש לה בעיה של זיכרון וריכוז חלשים. אבל מבחינה חברתית יש לה חברים , בזמן הכנת שיעורים היא יושבת ועושה ללא בעיות. היא מאוד מוכשרת מבחינה אומנותית. אני מאוד חוששת לתת לה ריטלין או קונצרטה. אני קוראת שיש הרבה תופעות לתרופות האלה .מצד שני יש כל כך הרבה סוגים של תוספי תזונה ותרופות הומאופתיות ואני לא יודעת על איזה כיוון ללכת ומה להתחיל לנסות..... אפשר עצה / המלצה???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת 8.5 עם add יחסית קל

הוספת תגובה

• בת 8.5 עם add יחסית קל - תגובה

ד``ר עדי אדר
    06/12/2013

שלום לך!

האבחון לפי שאלון קונרס הוא הולך לפי סקלה מעט שונה והוא לא הגורם הבלעדי עליו מתבססת האבחנה.
    רצוי במקרים כאלה לעשות אבחון מלא.
    בסיכומו של דבר ההמלצות הטיפוליות מתבססות לא רק על עצם קיום הפרעה אלא על פי חומרתה ומידת הפרעתה לתחומי תפקוד שונים ולכן הטיפול התרופתי הוא רק נדבך בטיפול הכוללני.
    מאידך אני ממליץ לנקוט משנה זהירות בכל הקשור ל"תחליפי ריטלין" אשר רובם ככולם ללא הוכחה מדעית , עלותם הכספית לא נמוכה והתועלת מהם בדרך כלל שולית (אם בכלל).

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו