המוצר ריכזוית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המוצר ריכזוית
    יעל
    13/02/2014

הילד שלי בן ה-7 אובחן כבעל הפרעות קשב וריכוז. המליצו לנו לתת ריטלין, אבל אני מעדיפה שלא לתת בשלב זה. האם לדעתך אפשר לתת לו במקום את המוצר ריכוזית, שהינו על בסיס צמחי? לפי מה שידוע לי, ריכוזית נבחן קלינית על ילדים בעלי הפרעות קשב וריכוז...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    המוצר ריכזוית

הוספת תגובה

• המוצר ריכזוית - תגובה

ד``ר עדי אדר
    14/02/2014

שלום לך!

ברפואה מקובל לבצע הליך מחקרי ממושך ואף מפרך כדי לבדוק יעילות ובטיחות של תכשירים לטיפול במצבים שונים.
    על מנת לאשר תרופה נדרשת השקעת עתק של עשרות ומאות מיליוני דולרים כדי לבצע את כלל ההליכים שבודקים אם אכן תכשיר כלשהו יעיל למטרה רפואית.

התכשיר ריכוזית נבדק למיטב ידיעתי (אלא אם כן בוצעו בו מחקרים נוספים) במחקר בודד בבית חולים תל השומר ונמצאה בו שיופר של מבחני טובה בחלק מהילדים שטופלו בתכשיר (יש גם לציין כי מבחן טובה הוא לא מבחן מדויק).
    לא ניתן לבסס על פי ממצא של מחקר בודד יעילות של חומר כלשהו אבל מכיוון ששוק התכשירים הטבעיים פרוץ זה היה מספיק כדי לצאת בכרזה בכל אמצעי התקשורת שנמצא תכשיר טבעי מחליף לריטלין.

אישית כרופא אני מתקשה להמליץ על תכשיר שלא עבר בדיקה מלאה לטיפול רפאי כלשהו.

בברכה!
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו